Τώρα

478394
Συγγραφέας: Αόρατη επιτροπή
Εκδόσεις: Opportuna
Σελίδες:322
Μεταφραστής:ΡΑΙΣ ΜΥΡΤΩ - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΡΟΥΛΑ
Ημερομηνία Έκδοσης:06/06/2018
ISBN:9789605530549


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή

...Αυτό το δοκίµιο πολιτικής φιλοσοφίας της Αόρατης Επιτροπής κυκλοφόρησε στη Γαλλία, από τις εκδόσεις La Fabrique, στις 21 Απριλίου 2017, δύο ηµέρες πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών και επέτειο της πρόκρισης του Ζαν-Μαρί Λεπέν στον δεύτερο γύρο των εκλογών του 2002. Πρόκειται για το τρίτο στη σειρά δοκίµιο µετά από το Η εξέγερση που έρχεται [L’insurrection qui vient, 2007] και το Στους φίλους µας [A nos amis, 2014].
Η ανωνυµία των συγγραφέων που απαρτίζουν την Αόρατη Επιτροπή είναι ηθεληµένη διεκδίκηση. Έναν χρόνο µετά την έκδοση του πρώτου βιβλίου, η αστυνοµία εισβάλει, µια ωραία πρωία, µε πολύ άγριο τρόπο, σ’ ένα µικρό χωριό, το Ταρνάκ, όπου έχει εγκατασταθεί µία εναλλακτική κοινότητα νέων, και συλλαµβάνει εννέα εξ αυτών µε την κατηγορία σαµποτάζ στην ηλεκτροδότηση µιας σιδηροδροµικής γραµµής. Παραπέµπονται σε δίκη ως τροµοκράτες, αλλά και ως συγγραφείς του Η εξέγερση που έρχεται. Για πρώτη φορά µετά το τέλος της λογοκρισίας, ένα βιβλίο αποτελεί στο σύνολό του τεκµήριο στη στοιχειοθέτηση δικογραφίας. Οι πωλήσεις του, µέτριες έως τότε, εκτοξεύονται, ενώ ο εκδότης καλείται από τις αστυνοµικές αρχές για κατάθεση. Το κείµενο γίνεται υλικό σε διάφορες θεατρικές κυρίως παραστάσεις, µεταξύ των οποίων και η σκηνοθεσία του Ιψενικού Ο Εχθρός του λαού από τον Τόµας Οστερµάιερ, το 2012.
Πάνω από δέκα χρόνια µετά την κυκλοφορία αυτού του πρώτου δοκιµίου, κι ενόσω το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας παίρνει τον δρόµο για το τυπογραφείο, η γνωστή πλέον ως «υπόθεση Ταρνάκ» εκδικάζεται για µια ακόµα φορά. Ενώ η κατηγορία της τροµοκρατίας είχε ήδη εγκαταλειφθεί ως αβάσιµη σε προηγούµενες δίκες (2015 και 2017), παρέµενε η κατηγορία περί «εγκληµατικής οργάνωσης» που τελικά εξέπεσε κι αυτή, αθωώνοντας τους κατηγορουµένους σε µία δίκη-παρωδία που γελοιοποίησε τελειωτικά τους δικαστικούς µηχανισµούς…
[Από τον πρόλογο του βιβλίου]

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!