Αντιπληροφόρηση ΙΙ 1977 - 1978 Τεύχη 12-20

Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 27.39
19.17
Τιμή Πρωτοπορίας
+
155659
Συγγραφέας: Συλλογικό
Εκδόσεις: Γραφές
Σελίδες:883
Ημερομηνία Έκδοσης:01/09/2003
ISBN:9789608281240
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Ενα μικρό περιοδικό, η «Αντιπληροφόρηση», είναι ίσως το μεγαλύτερο μυστήριο στη δικογραφία που σχηματίζεται για τον ΕΛΑ.

Το αναφέρουν στις καταθέσεις τους -μεταξύ άλλων- μία τέως σύζυγος και ένας τέως κοινοτάρχης, όμως για το περιεχόμενό του κανείς δεν φαίνεται σε θέση να μας διαφωτίσει.

Ο λόγος είναι απλός: Το περιεχόμενο του περιοδικού δεν ταυτίζεται με αυτό που υπονοούν τα μισόλογα των ΜΜΕ, δηλαδή ένα μέσο προπαγάνδας των ένοπλων οργανώσεων και πιο συγκεκριμένα του ΕΛΑ, αλλά μια πλούσια καταγραφή των δυναμικών κοινωνικών αγώνων, των εργατικών και νεολαιίστικων κινητοποιήσεων των πρώτων χρόνων της μεταπολίτευσης.

Αποτελεί ακόμα και σήμερα ουσιαστική πηγή πληροφοριών για σημαντικές λαϊκές κινητοποιήσεις εκείνης της περιόδου που δεν βρήκαν φιλόξενο έδαφος στις στήλες των εντύπων μεγάλης κυκλοφορίας.



Μια αρχειακή - ιστορική καταγραφή ενός μέρους του επιθετικού πολιτικού λόγου της μεταπολίτευσης.


Το εισαγωγικό σημείωμα της σύνταξης του περιοδικού αναφέρει:



Οι λόγοι που μας οδήγησαν στην έκδοση αυτού του περιοδικού, έχουν άμεση σχέση με την κοινωνική-πολιτική κατάσταση στην χώρα μας. Αυτή, εκτός από τα άλλα, χαρακτηρίζεται και από την συνεχή προσπάθεια, που το καθεστώς καπιταλισμού ιμπεριαλισμού καταβάλλει χρησιμοποιώντας τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (τύπος, ραδιόφωνο, τηλεόραση) για να αποπροσανατολίζει και να διασπάει ιδεολογικά και πολιτικά το λαϊκό κίνημα κι έτσι να εξασκεί μεγαλύτερη άνεση στην εξουσία του.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!