Ανθρωπολογία, κουλτούρα και πολιτική

Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 21.10
14.77
Τιμή Πρωτοπορίας
+
261758
Συγγραφέας: Συλλογικό
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
Σελίδες:384
Επιμελητής:Δερμεντζόπουλος, Χρήστος, Σπυριδάκης, Μάνος
Ημερομηνία Έκδοσης:01/12/2004
ISBN:9789603757696
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή


Στον πρώτο τόμο της σειράς ETEPOTHTEΣ περιλαμβάνονται 14 κείμενα ελλήνων και ξένων κοινωνικών επιστημόνων τα οποία διερευνούν, κατά κύριο λόγο με μια κριτική ανθρωπολογική οπτική, την έννοια της κουλτούρας, τις πολιτικές της προεκτάσεις στα επιστημονικά πεδία αλλά και στην κοινωνία την ίδια και, τέλος, την ανάγκη προσέγγισης των κοινωνικών και πολιτισμικών φαινομένων μέσω της διεπιστημονικότητας και του κριτικού αναστοχασμού. Eπιδίωξη των επιμελητών είναι να αναδειχθεί αυτή η ανθρωπολογική οπτική ως μια δυνατότητα κατανόησης του σημερινού πολύπλοκου κόσμου.

Tα κείμενα του τόμου ενσωματώνονται, κατά περίπτωση, σε δύο θεματικές ενότητες: «Kριτική της κουλτούρας και πολιτική» και «Τέχνη και λαϊκή κουλτούρα», ανασυνθέτοντας πρότερους προβληματισμούς και ανοίγοντας τη συζήτηση πάνω σε θεματικές που απασχολούν τη σύγχρονη κοινωνική επιστήμη.



Σκοπός της σειράς ΕΤΕΡΟΤΗΤΕΣ είναι να φέρει νέες αντιλήψεις στο προσκήνιο του προβληματισμού, όχι απλώς για λόγους ενημέρωσης και διεπιστημονικού διαλόγου, αλλά και για λόγους ανάδειξης της πολιτικής διάστασης παραγωγής της κοινωνικής έρευνας. Τα τελευταία χρόνια έχουν διαμορφωθεί, σε μεγάλο βαθμό, τόσο στη θεωρία όσο και στην ερευνητική πρακτική, οι προϋποθέσεις για το βήμα αυτό, μέσα από διαδικασίες αποαποικιοποίησης της κοινωνικής επιστήμης και απελευθέρωσής της από τα κυρίαρχα ευρωκεντρικά παραδείγματα.

(Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!