Πρωτοπορία - Βιβλία , περιοδικά , κόμικς
  Ο λογαριασμός μου |  Η Βιβλιοθήκη μου  |   Το Καλάθι μου  |  Ολοκλήρωση αγοράς 
Σύνθετη αναζήτηση   Δημοφιλείς Αναζητήσεις
 
  ΑΡΧΗ  |  ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ  |  ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ  |  ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ  |  ΕΠΑΝΑΓΟΡΑ (pdf)  |  ΝΕΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ  |  NEWSLETTER  |  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
20FreeDelivery20190421
 
Safe Redirect to Eurobank
 
Κατάλογος
 
 
Νέες Εκδόσεις Περισσότερα
 
Η δικτατορία των συνταγματαρχών
Η δικτατορία των συνταγματαρχών
17,91€
 
Ασφάλεια
 


Safe redirect to Eurobank
 
Αρχή » Θέματα » Λογοτεχνία » Λογοτεχνία (γενικά) » Ανθολογία από το έργο του Παντελή...
 
Ανθολογία από το έργο του Παντελή Πρεβελάκη
Ανθολογία από το έργο του Παντελή Πρεβελάκη
Συγγραφείς:   Παντελής Πρεβελάκης
 
Θέμα:  Λογοτεχνία (γενικά)
Εκδότης: Βικελαία Βιβλιοθήκη
Σελίδες:  444
Ημ. Έκδοσης: 13/12/2010
10,50€
Τιμή Πρωτοπορίας
Τιμή Εκδότη: 15,00€
Έκπτωση: 30%
 
Κριτικές
Γράψτε μια νέα κριτική
Διαθεσιμότητα στα
βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα: Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες
Θεσσαλονίκη: Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες
Πάτρα: Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες
Περιγραφή:
Σε μιαν ιδιαίτερα φροντισμένη, και τυπογραφικά, έκδοση ο αναγνώστης έχει τη δυνατότητα της συνολικής γνωριμίας με το έργο του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα. (Ας σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά στα νεοελληνικά γράμματα που παρουσιάζονται σε μια ανθολογία όλες οι δημιουργικές όψεις ενός συγγραφέα και όχι μια μεμονωμένη πλευρά του έργου του. Και κατά τούτο η παρούσα έκδοση αποτελεί μια μοναδική και νέα εργασία στα γράμματά μας).
Στην "Ανθολογία από το έργο του Παντελή Πρεβελάκη" δίδεται η συνολική εικόνα της δημιουργικής του πορείας, έτσι παρουσιάζεται: α) ως πεζογράφος (ανθολογούνται σελίδες και των έντεκα πεζογραφημάτων του Πρεβελάκη, από το "Χρονικό μιας πολιτείας" (1938) ώς την "Αντίστροφη μέτρηση" (1974)), β) ως ομιλητής (με εκτενή τμήματα των εξαιρετικά σημαντικών ομιλιών του, από το "Μνημόσυνο στους Ήρωες και μάρτυρες του μεγάλου σηκωμού του 1866" (1966) ως την τελευταία ομιλία του "Σχόλιο στη μυθιστορία "O Κρητικός""), γ) ως μελετητής- δοκιμιογράφος (με κεφάλαια από τη σπουδαιότερη μελέτη που έχει γραφεί για τον Ν. Καζαντζάκη, "Ο ποιητής και το ποίημα της Οδύσσειας" (1958) ως την πραγματεία του "Ο ποιητής Γιάννης Ρίτσος", δ) ως ποιητής (ανθολογούνται ποιήματα από τις πρώτες συλλογές του, "Η γυμνή ποίηση" (1939) και "Η πιο γυμνή ποίηση" (1941) ως τον "Νέο Ερωτόκριτο" (1985)), ε) ως δραματουργός (με μεγάλα τμήματα από τα σπουδαία θεατρικά έργα του "Το ιερό σφάγιο" (1952), "Ο Λάζαρος" (1954), "Τα χέρια του ζωντανού Θεού" (1955)), στ) ως μεταφραστής (από το χορικό της "Μήδειας" του Ευριπίδη, που έγινε πασίγνωστο στη μετάφραση του Πρεβελάκη και με τη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι στον "Μεγάλο Ερωτικό": "Έρωτα εσύ με περισσή / όταν λαβώνεις δύναμη...", ώς τις εντελώς άγνωστες ώς σήμερα μεταφράσεις, του Βαλερύ, μεγάλων Ισπανών ποιητών (του Θερνούδα, του Γκιλιέν), Δανών ποιητών, και ένος εξαιρετικού διηγήματος του Χόρχε Λουίς Μπόρχες, που ο Πρεβελάκης είχε δημοσιεύσει τη δεκαετία του 1970 με ψευδώνυμο, και επίσης μεταφρασμένο τμήμα από ένα σπουδαίο θεατρικό έργο του Κλωντέλ), ως ιστορικός της τέχνης (παρουσιάζεται ολόκληρο το εντελώς άγνωστο κείμενό του "Περί χαρακτικής" (1938), κεφάλαια από την πραγματεία "Ο Γκρέκο στη Ρώμη (1941)", και επίσης από το μνημειώδες έργο του "Αρχαία θέματα στην ιταλική ζωγραφική της αναγέννησης", από το οποίο αναδημοσιεύονται οι τεχνοϊστορικές αναλύσεις του για την "Δελφική Σίβυλλα" του Μιχαήλ Αγγέλου και τον "Θρίαμβο του Διονύσου και της Αριάδνης" του Ανίμπαλε Καρράτσι, με ολοσέλιδες απεικονήσεις των έργων αυτών), ως Επιστολογράφος (με άγνωστα και ανέκδοτα γράμματα του Π. Πρεβελάκη στους Άγγελο Σικελιανό, Ν. Καζαντζάκη, Στυλ. Αλεξίου, Γ. Θεοτοκά, Γιώργη Μανουσάκη).

Ο Κώστας Μπουρναζάκης, βαθύς γνώστης του έργου του Παντελή Πρεβελάκη, που συγκρότησε την "Ανθολογία από το έργο του", εντάσσει στην έκδοση αυτή και μια πρόσφατη ομιλία του, στην οποία παρουσιάζονται, σε όλες τις πτυχές τους, η δημιουργική διαδρομή και η προσφορά του Πρεβελάκη στα Νεοελληνικά Γράμματα. Συνάμα προλογίζει κάθε ενότητα με διευκρινιστικά κι ερμηνευτικά κείμενα. Δημοσιεύει επίσης μια "Χρονογραφία" της ζωής και του έργου του Πρεβελάκη, καθώς και μιά πληρέστατη "Βιβλιογραφία" του Κρητικού συγγραφέα.

Η έκδοση αυτή συμπληρώνεται με 27 άγνωστες και ανέκδοτες φωτογραφίες του Π. Πρεβελάκη, από την ηλικία των δεκατεσσάρων ετών ώς την τελευταία ημέρα της ζωής του. Μοναδικά ντοκουμέντα όλης της πορείας του μεγάλου συγγραφέα.
Βιβλία που είδατε
 

 
 
Print on Demand Σύνθεση
 
Bestsellers
 
Σύντομες απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα
Αχώριστοι εχθροί
Χίλιες διακόσιες ογδόντα μαύρες ψυχές (Κάτοικοι 1280)
Η χαμένη αναγνώστρια
Ο Γαλατάς
Η εποχή της υποκρισίας
Η άλλη άκρη του νήματος
Συναξάρια της μικρής πατρίδας
Η θέση 7Α
Πετάει η μαμά μου!
Τα 20 πρώτα (15ημέρου)
Τα πρώτα των 12 μηνών
Τα πρώτα των 36 μηνών
Παιδικά ευπώλητα βιβλία
 
 
Ο Άρκάς στο Facebook!
 
Αποστολή σε φίλο
 
 
Αποστολή στοιχείων βιβλίου σε φίλο σας