Ανθίζοντας και μοιρολογώντας

Αγριολούλουδα και πεταλούδες των Νεοκτίστων Ασπροπύργου Ποικίλου Όρους-Θριάσιου Πεδίου
114981
Συγγραφέας: Ρούσσος, Χρήστος
Εκδόσεις: Οξύ
Σελίδες:143
Ημερομηνία Έκδοσης:01/11/2000
ISBN:9789608068438


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή


Όταν μου ζητήθηκε να προλογίσω το βιβλίο του Χρήστου Ρούσσου με τίτλο "Ανθίζοντας και μοιρολογώντας" πoυ αναφέρεται στην χλωρίδα του Δήμου μας, αναρωτήθηκα, άραγε τι ήταν εκείνο που τον οδήγησε στην παθιασμένη προσπάθεια να μελετήσει, να φωτογραφίσει και να προσδιορίσει τα αγριολούλουδα της πόλης μας.
Με το πρώτο φυλλομέτρημα κατέληξα αβίαστα στο συμπέρασμα ότι ήταν η αγάπη για τον Ασπρόπυργο, η ανάγκη για επικοινωνία πρώτα με τον ίδιο του τον εαυτό και μετά με τον συνδημότη του, η αγωνία για το αύριο, για το μέλλον μιας περιοχής που κτυπήθηκε βάναυσα από την δήθεν βιομηχανική ανάπτυξη μιας περιοχής που προσέφερε και συνεχίζει να προσφέρει τόσα πολλά και σαν αντάλλαγμα εισπράττει τη ρύπανση του περιβάλλοντος, την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής· ήταν η προσπάθεια να μας θυμίσει ό,τι ξεχνάμε να προσέξουμε μέσα στη δίνη της καθημερινής βιοπάλης.
Το βιβλίο αυτό μας εκπλήσσει και μας προβληματίζει. Ποιός δε μένει έκθαμβος μπροστά σ' αυτά τα μικρά θαύματα της φύσης που επιμένουν να φυτρώνουν σ' αυτή τη γη, αιώνες τώρα, και ποιός δεν προβληματίζεται για το τίμημα της εξέλιξης.

Γεώργιος Ε. Λιάκος
Δήμαρχος Ασπροπύργου

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!