Ανεπιθύμητο (pocket)

434727
Συγγραφέας: Ohlsson, Kristina
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
Σελίδες:496
Επιμελητής:ΜΠΡΑΒΟΥ ΒΑΛΙΑ
Μεταφραστής:ΜΠΑΡΟΥΞΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ημερομηνία Έκδοσης:10/03/2016
ISBN:9786180304039


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή

Ένα λάθος αλλάζει τα πάντα...

Στα μέσα ενός βροχερού σουηδικού καλοκαιριού, κάποιος αρπάζει ένα κοριτσάκι από ένα τρένο γεμάτο επιβάτες. Αν και υπήρχαν εκατοντάδες δυνητικοί μάρτυρες, κανείς δεν πρόσεξε την απαγωγή. Η σοκαρισμένη μητέρα του είχε μείνει πίσω στον προηγούμενο σταθμό εξαιτίας μιας σειράς γεγονότων που φαίνονται συμπτωματικά. Το προσωπικό του τρένου ειδοποιήθηκε και πρόσεχε το κοιμισμένο παιδί. Όμως όταν το τρένο μπήκε στον Κεντρικό Σταθμό της Στοκχόλμης, το κορίτσι είχε εξαφανιστεί. Ο αστυνόμος Άλεξ Ρεστ και η ειδική ομάδα του, με τη βοήθεια της αναλύτριας Φριεντρίκα Μπέργιμαν, αναλαμβάνουν την υπόθεση, που αρχικά φαίνεται να είναι μια κλασική σύγκρουση μεταξύ χωρισμένων γονιών για την κηδεμονία της κόρης τους. Όμως το παιδί ανακαλύπτεται νεκρό στη βόρεια Σουηδία με τη λέξη «ανεπιθύμητο» χαραγμένη στο μέτωπό του, η υπόθεση γρήγορα μετατρέπεται στον χειρότερο εφιάλτη της ερευνητικής ομάδας — την καταδίωξη ενός ιδιοφυούς και ανελέητου δολοφόνου.


ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣ
Πρόζα, πλοκή και χαρακτήρες αριστοτεχνικά φτιαγμένοι… Οι αναγνώστες θα ανυπομονούν για την επόμενη περιπέτεια της συναρπαστικής ηρωίδας Φριεντρίκα Μπέργιμαν.
Publishers Weekly

Το αγάπησα αυτό το βιβλίο. Από την πρώτη κιόλας σελίδα, ο αναγνώστης αντιλαμβάνεται πώς λειτουργεί κάθε χαρακτήρας… ενώ τους παρακολουθεί καθώς εξελίσσονται στην πορεία της πλοκής, η οποία ταξιδεύει τον αναγνώστη και τον βάζει στο κέντρο των αστυνομικών ερευνών: από τη γραφειοκρατία ως τα συναισθήματα ματαίωσης των ερευνητών, από την ελπίδα που γεννά το ψήγμα της πληροφορίας ως τις παγίδες που κρύβουν τα αποτελέσματα κάθε προσπάθειας.
Night Owl Reviews

Σασπένς, αυθεντικές ερευνητικές διαδικασίες, ψυχολογικό βάθος… Ο ρυθμός με τον οποίο ξετυλίγεται η αστυνομική έρευνα καθηλώνει και εμπλέκει τον αναγνώστη ενεργά, καθώς τον κάνει να αισθάνεται ότι προχωρά προς τη λύση ταυτόχρονα με τους ήρωες χωρίς από μηχανής ανατροπές.
Raven Crime Reads

Συναρπαστικό ντεμπούτο. Η Ohlsson διακρίνεται για την ικανότητά της να χτίζει κάθε χαρακτήρα τόσο διεξοδικά, που ο αναγνώστης αντιλαμβάνεται αμέσως την προσωπικότητα και τα κίνητρα πίσω από τις ενέργειες κάθε ατόμου είτε πρόκειται για ερευνητή είτε για εγκληματία.
Rebecca's Reads

Μια από τις καλύτερες νέες σκανδιναβές συγγραφείς. Εξαιρετική πλοκή, υποβλητική και καλοδουλεμένη.
Los Angeles Times

Τρομακτικό αλλά και λυτρωτικό ταυτόχρονα… Ένα από κείνα τα βιβλία που σε αφήνουν ξάγρυπνο ενώ ο αντίλαλός του στοιχειώνει στο μυαλό σου, πολύ καιρό αφού το τελειώσεις.
Bookreporter.com

Διαθέτει την αρετή της καλής αστυνομικής λογοτεχνίας: λειτουργεί σαν καθρέφτης που αντικατοπτρίζει τα βάθη της ψυχή μας και του χαρακτήρα μας.
Book Him Danno

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!