Ερμηνεία του Υπαλληλικού Κώδικα (ν. 3528/2007)

Κατ΄ άρθρο ερμηνεία και νομολογία
Έκπτωση
10%
Τιμή Εκδότη: 125.00
112.50
Τιμή Πρωτοπορίας
+
587791
Εκδόσεις: Σάκκουλας
Σελίδες:1581
Ημερομηνία Έκδοσης:19/10/2022
ISBN:9789606485817
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Η χρησιμότητα του παρόντος έργου έγκειται στην παρουσίαση του Υπαλληλικού Κώδικα «κωδικοποιημένου», επικαιροποιημένου δηλαδή, με όλες τις τροποποιήσεις του έως και τον Σεπτέμβριο του 2022. Η κατ’ άρθρο ερμηνεία που παρατίθεται έχει πρακτικό κυρίως χαρακτήρα αξιόπιστης εφαρμογής, βάσει της βιβλιογραφίας και ιδιαιτέρως της νομολογίας, αλλά και της εμπειρίας των συγγραφέων.

Σημειώνεται ότι η κατ’ άρθρο ερμηνεία αντιμετωπίζει και τις «αφανείς» τροποποιήσεις του ΥΚ, δηλαδή και αυτές που δεν ενσωματώνονται στο κείμενό του. Παρατίθενται, κατ’ άρθρο, λήμματα από τη νομολογία των διοικητικών δικαστηρίων (κυρίως του ΣτΕ, καθώς και των Διοικητικών Εφετείων), του Ελεγκτικού Συνεδρίου, του ΑΕΔ, αλλά και σημαντικός αριθμός γνωμοδοτήσεων του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Έχει γίνει και επιλογή λημμάτων παλαιάς νομολογίας του ΣτΕ από αποφάσεις που διαμόρφωσαν νομολογιακές αρχές, οι οποίες παγιώθηκαν και ισχύουν σχεδόν αυτούσιες έως σήμερα. Η επιλογή της νομολογίας σε λήμματα, και όχι σε ολόκληρες αποφάσεις, εξυπηρετεί τον ενδιαφερόμενο, ο οποίος εντοπίζει έτσι αμέσως τα κρίσιμα σημεία μιας απόφασης, χωρίς να χρειάζεται να τη διαβάσει ολόκληρη. Το χρονικό όφελος που προκύπτει είναι, νομίζουμε, εμφανές.

Προσανατολισμός της παρούσας εργασίας είναι να αποτελέσει καθημερινό πρακτικό βοήθημα, κυρίως των Διευθύνσεων Προσωπικού όλων των δημοσίων υπηρεσιών, των περιφερειών της Χώρας, Πανεπιστημίων, Τεχνολογικών Ιδρυμάτων και λοιπών νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, των Δήμων, αλλά και όσων άλλων ασχολούνται με την εφαρμογή των υπαλληλικών διατάξεων, καθώς και αυτών που για άλλους λόγους (π.χ. έρευνας, ειδικού ενδιαφέροντος, κ.λπ. ή ακόμη και περιστασιακά) θα αντιμετωπίσουν προβλήματα ερμηνείας και εφαρμογής υπαλληλικών διατάξεων.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!