Εμπειρίες κατά την Θεία Λειτουργία

Έκπτωση
10%
Τιμή Εκδότη: 17.00
15.30
Τιμή Πρωτοπορίας
+
326876
Σελίδες:559
Ημερομηνία Έκδοσης:1/1/2006
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
[...] Βασικός σκοπός αυτών των ομιλιών ήταν να ποιμανθή ο λαός του Θεού, για μια πιο ζωντανή, πιο θερμή και πιο αληθινή συμμετοχή του στο Μυστήριο της Κοινωνίας μετά του Σωτήρος Ιησού Χριστού, για την μεταμόρφωσι και θέωσι του όλου ανθρώπου.
Για να τονισθή όμως το ανυπέρβλητο μεγαλείο της θείας Λειτουργίας και να ωφεληθούν οι πιστοί, είτε ως απλοί εκκλησιαζόμενοι, είτε και ως κοινωνούντες του Ποτηρίου της Ζωής, προσπάθησα να αναφερθώ σε αληθινά γεγονότα, που να έχουν σχέσι άμεση ή έμμεση με το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Οι εμπειρίες αυτές ελήφθησαν από την πληθώρα των Γεροντικών, τους βίους των Αγίων και από όσα προσωπικά άκουσα και είδα στην επί σαράντα τρία χρόνια ιερατική μου διακονία από Γεροντάδες και αγιασμένους ιερείς - ασκητάς, από ευλογημένους και ταπεινούς ιερείς - εφημερίους μέσα στον κόσμο, από μοναχούς του Αγίου Όρους και από απλούς αλλά θεοσεβείς χριστιανούς.
Οι βεβαιωμένες αυτές λειτουργικές μαρτυρίες αγωνιζομένων κληρικών παντός βαθμού και απλών χαριτωμένων χριστιανών - επωνύμων και ανωνύμων- εσφραγίζοντο από έμπειρους Πνευματικούς, για την αποφυγή της διαβολικής πλάνης, των ψευδοαλλοιώσεων, ψευδοκαταστάσεων ψευδαισθήσεων και φαντασιών. Αυτές και απετέλεσαν το ιδιαίτερο στοιχείο των ομιλιών στον ανυπέρβλητο πλούτο της ερμηνείας της θείας Λειτουργίας.
Οι ευσεβείς αναγνώσται θα παρατηρήσουν ότι οι αληθινές αυτές ιστορίες αναφέρονται σε κάποιες ιδιαίτερες συγκλονιστικές στιγμές της θείας Λειτουργίας, όπως είναι ο Χερουβικός ύμνος, η Μικρά και Μεγάλη Είσοδος, ο Καθαγιασμός των Τιμίων Δώρων, η Θεία Κοινωνία.
Συγγραφέας:
Αναγνωστόπουλος, Στέφανος
Εκδότης:
Αναγνωστόπουλος Στέφανος Κ.
Σελίδες:
559
ISBN:
9789609211703
Ημερομηνία Έκδοσης:
1/1/2006

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!