Αφροδίτη - Ιστορίες, συνταγές και άλλα αφροδισιακά ΜΕΤΑΧΕ1ΡΙΣΜΕΝΟ

20.00
Τιμή Πρωτοπορίας
+
500507
Συγγραφέας: Αλιέντε, Ιζαμπέλ
Εκδόσεις: Ωκεανίδα
Σελίδες:326
Επιμελητής:Μπιτζιλέκη, Διονυσία
Ημερομηνία Έκδοσης:1/1/1997

«Μετανοιώνω για τις δίαιτες, τα νόστιμα φαγητά που έκανα πέρα από φιλαρέσκεια, τόσο όσο λυπάμαι για τις ευκαιρίες να κάνω έρωτα που άφησα να περάσουν, απασχολημένη από εκκρεμότητες ή από πουριτανισμό», παρ όλο που «η σεξουαλικότητα είναι συστατικό της καλής υγείας, εμπνέει τη δημιουργία και είναι μέρος του δρόμου της ψυχής... Δυστυχώς άργησα τριάντα χρόνια να το ανακαλύψω αυτό».

«Μετανιώνω για τις δίαιτες, τα νόστιμα φαγητά που έκανα πέρα από φιλαρέσκεια, τόσο όσο λυπάμαι για τις ευκαιρίες να κάνω έρωτα που άφησα να περάσουν, απασχολημένη με εκκρεμότητες ή από πουριτανισμό». Η ωριμότητα παρασύρει την Ιζαμπέλ Αλιέντε στην «αμαρτία», όπως σημειώνει στον πρόλογο του καινούργιου βιβλίου της. Συμπληρώνοντας τα 50 άρχισε να σκέφτεται τη σχέση της με το φαγητό και τον ερωτισμό, τις «αδυναμίες της σάρκας, που περισσότερο δελεάζουν, αν και, αλίμονο, δεν είναι αυτές που έχω περισσότερο ασκήσει». Γρηγορείτε, αναγνώστες, η ζωή είναι μικρή για να στερούμαστε τις απολαύσεις της καθημερινότητας. Η συγγραφέας εν τούτοις αναγνωρίζει ότι ουδείς περιμένει από τα βιβλία για να μάθει τις χαρές της γεύσης και των συνευρέσεων. «Κάθε χρόνο δημοσιεύονται χιλιάδες και ειλικρινά δεν ξέρω ποιος τα αγοράζει, γιατί ειλικρινά δεν έχω γνωρίσει ακόμη κάποιον που να μαγειρεύει ή να κάνει έρωτα με το βιβλίο στο χέρι». Η Αλιέντε δεν γράφει ένα ακόμη βιβλίο με συνταγές που ξυπνούν τον πόθο (καίτοι στην έκδοση συγκεντρώνονται αρκετές που λειτουργούν μάλλον ως συμπλήρωμα στον γενικό κορμό του βιβλίου). Οι παραλληλισμοί έχουν μια ισχυρή δόση χιούμορ χωρίς να απομακρύνονται από την πραγματικότητα. Για παράδειγμα, για τα ορεκτικά υπάρχει συσχετισμός με τα «πρώτα γαργαλητά και δαγκώματα». Οι γαστριμαργικές προτάσεις που παρατίθενται αποτελούν μια ανακεφαλαίωση συνταγών που κατά καιρούς προτείνονται ως αφροδισιακές σε διάφορα βιβλία.

Η διαφορά στην προκειμένη περίπτωση έγκειται στο σέρβις: η Αλιέντε παρουσιάζει τις προτάσεις της με πολύ χιούμορ και με αναφορές στην προσωπική και οικογενειακή ζωή της. Οσοι θελήσουν να δοκιμάσουν στην κουζίνα τους τις συνταγές της χιλιανής συγγραφέως της Εύας Λούνα θα μπορέσουν εύκολα να βρουν όλα τα υλικά που χρειάζονται (κάτι που μάλλον σπάνια συμβαίνει σε τέτοιες εκδόσεις...): «Πτερύγια καρχαρία, όρχεις μπαμπουίνου και άλλα τέτοια υλικά δεν υπάρχουν εδώ γιατί δεν μπόρεσα να τα βρω στο σουπερμάρκετ της γειτονιάς μου. Αν χρειάζεται να καταφύγετε σε τέτοιες ακρότητες για να ανεβάσετε το λίμπιντό σας ή την επιθυμία σας για έρωτα, σας συνιστούμε να συμβουλευτείτε έναν ψυχίατρο ή να αλλάξετε σύντροφο».
Συγγραφέας:
Αλιέντε, Ιζαμπέλ
Εκδότης:
Ωκεανίδα
Σελίδες:
326
ISBN:
2229604100857
Επιμελητής:
Μπιτζιλέκη, Διονυσία
Μεταφραστής:
Σωτηριάδου, Κλαίτη
Ημερομηνία Έκδοσης:
1/1/1997

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική