Άλφα όπως Αθανασία

Δυνατοί #1
Έκπτωση
25%
Τιμή Εκδότη: 12.94
9.70
Τιμή Πρωτοπορίας
+
397605
Συγγραφέας: Φράγκου, Ειρήνη
Σελίδες:336
Επιμελητής:ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΔ
Ημερομηνία Έκδοσης:18/02/2014
ISBN:9786185002336
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Είναι Πρωτοχρονιά και η Νάσια έχει γενέθλια. Κλείνει τα είκοσι ένα. Τι θα μπορούσε να της φέρει η καινούργια χρονιά, όταν το μόνο που επιθυμεί είναι μια φυσιολογική ζωή;

H νουβέλα της Ειρήνης Φράγκου με τη σύγχρονη και δυναμική μα, ταυτόχρονα, μαγευτική γραφή της θα σας βυθίσει σε ένα θελκτικό κόσμο φαντασίας. Ένα κόσμο στον οποίο τα όρια είναι ασαφή και χάνονται. Πού σταματά η αλήθεια και αρχίζει το ψέμα, πού αρχίζει το σκοτάδι και στερεύει το φως; Είναι η πραγματικότητα αυτό που ζούμε ή μήπως είμαστε ξεχασμένες μνήμες που ανακυκλώνονται;
Ταυτόχρονα, είναι η ιστορία ενός νεαρού κοριτσιού που προσπαθεί να ανακαλύψει τη ζωή και τον έρωτα, αλλά αυτά που της είναι γραμμένο να βρει είναι ποιο απίθανα και από την πιο τρελή της φαντασία!

«Τι παιχνίδι διάλεξα τελικά;»
«Ορίστε;»
«Εκείνη την Παραμονή Χριστουγέννων που ψάχναμε οι δυο μας το δώρο μου. Τότε που η μαμά έπρεπε να δουλέψει».
«Θυμάσαι εκείνη τη μέρα;»
«Όχι. Ήμουν πολύ μικρή για να τη θυμάμαι».
«Τότε;»
«Τη θυμάσαι εσύ, όμως. Σωστά; Τη θυμάσαι και τη σκεφτόσουν την ώρα που με αγκάλιασες. Κι εγώ την είδα την ανάμνηση σου, γιατί… αυτή είμαι, μπαμπά. Μια κλέφτρα αναμνήσεων, όπως λέει και ο Θάνος».

Κριτικές

Η Νάσια, μια νεαρή κοπέλα με ψυχολογικά προβλήματα ζει μια σχεδόν φυσιολογική ζωή, με τις φίλες, τη σχολή της, την οικογένειά της, ώσπου καταλαβαίνει πως είναι "Δυνατή".
Δυνατή όχι στο σώμα. Έχει ικανότητες ιδιαίτερες, είναι μπορούμε να πούμε ένα είδος μιας σύγχρονης souper ηρωίδας. Η Νάσια μπορεί να βλέπει και εν μέρει να ζει το παρελθόν άλλων ανθρώπων. Τόσο απλά. Βέβαια αυτό την κάνει να διαφέρει από τα άτομα γύρω της.
Δεν κάνει μαγικά, δεν κάνει εντυπωσιακές διασώσεις, δεν έχει εμφάνιση βγαλμένη από ταινίες επιστημονικής φαντασίας, είναι ένα νέο κορίτσι που προσπαθεί να ανακαλύψει τον κόσμο, τη ζωή και τον έρωτα, όπως όλοι στην ηλικία της. Προσπαθεί επίσης να εξοικειωθεί και να μάθει να ελέγχει αυτή της τη δύναμη...
Αυτό θα γίνει όταν θα μπουν στη ζωή της κι άλλοι "Δυνατοί" που θα της "δείξουν το δρόμο" και θα τη βοηθήσουν να αποδεχτεί και να συνηθίσει την ικανότητά της αυτή...
Οι έρωτες, ο ενθουσιασμός, τα όνειρα, τα ταξίδια, αλλά και οι δυσκολίες, οι απογοητεύσεις και οι προβληματισμοί δεν λείπουν από τη ζωή της, όπως κάθε "φυσιολογικού" ανθρώπου.
Το βιβλίο αυτό είναι ένα άκρως νεανικό βιβλίο, που όμως αγκαλιάζει φυσικά όλες τις ηλικίες ανεξαιρέτως, με απλές καθημερινές εκφράσεις που χρησιμοποιούν όλοι οι νέοι άνθρωποι σήμερα, αλλά και όλοι μας. Εικόνες ζωντανές και πολύ καλή περιγραφή δίνουν αίσθηση ότι ο αναγνώστης μπορεί να "βρεθεί ακριβώς στην κάθε σκηνή" και να νιώσει και το πιο μικρό συναίσθημα! Η νεανική και δυναμική γραφή της Ειρήνης θα σας μαγέψει!
Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!