Σ ευθεία γραμμή

Έκπτωση
20%
Τιμή Εκδότη: 15.00
12.00
Τιμή Πρωτοπορίας
+
142306
Συγγραφέας: Αλαβέρας, Τηλέμαχος
Εκδόσεις: Νέα Πορεία
Σελίδες:151
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/1990
ISBN:9780007786046
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Το κείμενο που ακολουθεί εντάσσεται οπωσδήποτε σε προσωπικές καταγραφές που ξεκίνησα γύρω στο 1980, σκόρπια κι ασυστηματοποίητα. Βέβαια, όπως τονίζω, οι σελίδες του κειμένου αυτού γράφτηκαν από πρόθεση και τελείως ανεξάρτητα από τις άλλες σημειώσεις. Ήταν ένα δεκαπενθήμερο στα τέλη του 1983 που κράτησα, στη μοναδική μέχρι τώρα περίοδο της ζωής μου, τακτικά, καθημερινά, ημερολόγιο.
Αν σήμερα δημοσιοποιώ ό,τι έγραψα εκείνο το δεκαπενθήμερο είναι γιατί πείσθηκα από φίλους στους οποίους αισθάνθηκα την ανάγκη να διαβάσω αποσπασματικά μερικές σελίδες, πράγμα που σημαίνει ότι υποσυνείδητα έστω, υπάρχουν μέσα μου κείνες οι μέρες του τέλους του 1983 στην Πολωνία παρούσες.
Το κείμενο πρέπει να διαθέτει αυτοτέλεια αφηγηματική κ επειδή μια τέτοια προϋπόθεση έχει μεγάλη σημασία για μένα, δεν συντρέχει λόγος να ανατρέψω τη συνέχειά του και να βγάλω από μέσα πράγματα, να τα μεταφέρω σε κάποιαν άλλη γραφή ή να τ αντιμετωπίσω αλλοιώτικα, μυθοποιημένα κ.τ.τ. Δηλονότι προσπάθησα να παραμερίσω, να παρακάμψω το φαντασιακό που ξεμάκραινε σε διαστάσεις βέβαια, θα "εξειδίκευε" όμως κατά τις ανάγκες των νέων συνθηκών, τα περιστατικά και πια για μένα τον ίδιον θα ξεχνιούνταν όλ αυτά.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!