Το Δέντρο της Ζωής

Στο βιβλίο των Φρουρών Αγγέλων (Α΄Ενώχ 1-36)
Έκπτωση
10%
Τιμή Εκδότη: 17.49
15.74
Τιμή Πρωτοπορίας
+
524925
Συγγραφέας: Ακρίδας, Αναστάσιος
Εκδόσεις: Έννοια
Σελίδες:268
Ημερομηνία Έκδοσης:1/2/2020
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
«Και ως προς το ευώδες τούτο δένδρον ουδείς θνητός επιτρέπεται να εγγίση μέχρι της μεγάλης κρίσεως, όταν Ούτος θα λάβη εκδίκησιν εφ όλων και θα φέρη (τα πάντα) εις την πληρότητα αυτών δια παντός. Τούτο τότε θα δοθή εις τους δικαίους και αγίους. Ο καρπός αυτού θα είναι δια τροφήν εις τους εκλεκτούς: θα μεταφυτευθή εις τον άγιον τόπον, εις το ιερόν του Κυρίου, του Αιωνίου Βασιλέως». (Α Ενώχ 25, 4-5)


Στο πανάρχαιο σύμβολο του Δέντρου της Ζωής ο άνθρωπος προέβαλε την υπαρξιακή ανάγκη του για ζωή δίχως τέλος, γεμάτη ελευθερία, χαρά και ευημερία. Επειδή, όμως, η καθημερινή ζωή του ανθρώπου κάθε εποχής είναι γεμάτη "άκανθας και τριβόλους", το Δέντρο της Ζωής αποτελεί για εκείνον το κορυφαίο σημείο αναφοράς σε μια ιδανική-παραδείσια κατάσταση που υπήρχε στο παρελθόν και αγωγός της νοσταλγίας για όλα όσα έζησε κάποτε, αλλά και της ελπίδας που τρέφει για την αναβίωσή τους σε έναν μέλλοντα χρόνο που θα διέπεται από δικαιοσύνη. Με αυτό τον τρόπο το Δέντρο της Ζωής αποτελεί τη γέφυρα ανάμεσα στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του ανθρώπου.
Τη λειτουργία της γέφυρας φέρει και η αποκαλυπτική γραμματεία, ως ακμάσασα μεταξύ Παλαιάς και Καινής Διαθήκης, και, συνεπώς, καθίσταται ο σύνδεσμος όχι μόνο δύο εποχών αλλά και δύο ολόκληρων κόσμων. Σπουδαίο δείγμα αυτής της γραμματείας αποτελεί το βιβλίο του Α (αιθιοπικού) Ενώχ. Η παρουσία του μοτίβου του Δέντρου της Ζωής στο πρώτο μέρος του (Α Ενώχ 1-36), γνωστό και ως Βιβλίο των Φρουρών Αγγέλων, είναι το θέμα της παρούσας μελέτης. [...]
Συγγραφέας:
Ακρίδας, Αναστάσιος
Εκδότης:
Έννοια
Σελίδες:
268
ISBN:
9789606410215
Ημερομηνία Έκδοσης:
1/2/2020

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!