Πέρσες

Έκπτωση
10%
493656
Συγγραφέας: Αισχύλος
Εκδόσεις: Ωκεανίδα
Σελίδες:130
Επιμελητής:Κερεστετζή, Βασιλεία
Ημερομηνία Έκδοσης:28/1/2019
Θέμα:Θέατρο


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Η υπόθεση των Περσών ξεκινά να εκτυλίσσεται από ένα χρονικό σηµείο µεταγενέστερο της συντριπτικής ήττας της περσικής δύναµης στη Σαλαµίνα. Σε καµία περίπτωση δεν επιχειρείται η λεπτοµερής και ακριβής καταγραφή των ιστορικών γεγονότων. Προέχει µόνο να δοθεί µια εκδοχή της ιστορικής αλήθειας, έτσι όπως υπαγορεύει το θεατρικό είδος, και να αναδειχθεί η διαχρονική ουσία των πραγµάτων.

Μέσα σε µια ατµόσφαιρα δραµατική πρέπει να- γίνει σαφής η αιτία του κακού και να κλείσει ο κύκλος των ολέθριων συνεπειών του. Ο Ξέρξης, υβριστής στρατηλάτης και φορέας της Άτης, είναι τραγικά ένοχος, αφού θυσιάζει αλόγιστα το «χώρας άνθος» στην προσωπική του µαταιοδοξία και επισύρει την τιµωρία του κολαστή ?ιός.

«Όταν ανθίσει η υπεροψία, καρποφορεί το στάχυ του ολέθρου και δάκρυα µόνο σου µένουν να θερίσεις», υπογραµµίζει το φάντασµα του νεκρού ?αρείου. Πέρα όµως από την κατάχρηση εξουσίας και την ασέβεια, ύβρη στη συµπεριφορά του Ξέρξη συνιστά η πληµµελής εκτίµηση της δύναµης ενός κόσµου µε µια ανώτερη µορφή πολιτικής οργάνωσης, τη δηµοκρατία.
Συγγραφέας:
Αισχύλος
Εκδότης:
Ωκεανίδα
Σελίδες:
130
ISBN:
9789604108510
Επιμελητής:
Κερεστετζή, Βασιλεία
Μεταφραστής:
Βούρος, Γιάννης
Ημερομηνία Έκδοσης:
28/1/2019

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!