Αιολική γη

Μυθιστόρημα
Έκπτωση
40%
Τιμή Εκδότη: 26.88
16.13
Τιμή Πρωτοπορίας
Υπάρχει και μεταχειρισμένο με €9.90
+
40549
Συγγραφέας: Βενέζης, Ηλίας
Εκδόσεις: Εστία
Σελίδες:310
Εικονογράφος:ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΠΥΡΟΣ
Ημερομηνία Έκδοσης:01/05/2009
ISBN:9789600509816
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Άμεσα διαθέσιμο
Θεσσαλονίκη:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Πάτρα:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα

Περιγραφή


Πρόλογοι: Αγγελου Σικελιανού, Lawrence Durrell, Pierre Amandry




Kαι μόνο την Aιολική Γη αν είχε γράψει ο Bενέζης, πάλι θα ήταν ένας από τους μεγάλους μυθιστοριογράφους όλων των εποχών... H λεπτότητα και η απλότητα αυτού του έργου είναι απαράμιλλες. Σχεδόν μπορεί κανείς να πει πως σ' αυτό το βιβλίο καθορίζεται το τι είναι ένα έργο τέχνης.

Kαθηγ. Cedric Whitman, Harvard University, 1957



H ατμόσφαιρα της Aιολικής Γης δεν είναι ούτε αισθηματική ούτε θρηνητική, παρ' όλη την τραγωδία που πρόκειται να ξεσπάσει αργότερα. Aνάμεσα στους εργατικούς και αγαθούς χωρικούς κινούνται οι απίθανες μορφές των κυνηγών,των ληστών και των κοντραμπατζήδων, που τα ηρωικά τους κατορθώματα παίρνουν κατά κάποιον τρόπο χαρακτήρα τελετουργικό - ολοκληρώνοντας μια γοητευτική εικόνα ζωής που ο πόλεμος την κατάστρεψε για πάντα.

The Times Literary Supplement, Λονδίνο 1950



H Aιολική Γη είναι ένα παράξενο παραμύθι, γεμάτο ανήσυχη νοσταλγική ποίηση, που θα σας οδηγήσει σ' έναν κόσμο θαυμάτων, θα σας αφήσει μέσα σ' αυτόν τον κόσμο χωρίς να μπορείτε ν' αντισταθείτε και θα σας κρατήσει εκεί όσο θελήσει ο αφηγητής.

S. Corley-Puit, The Tribune, Λονδίνο 1950

Κριτικές

Το κορυφαιο εργο του βενεζη ,βαθια ανθρωπινο παραμενει μια ευχαριστη εμπειρια αναγνωσης ακομα και σημερα.δεν ειναι τυχαιο που εχει μεταφραστει σε τοσες γλωσσες .δεν πρεπει να λειπει απο καμμια βιβλιοθηκη.

πολύ γλυκιά αφήγηση, θυμάται κανείς τα παιδικά του χρόνια. Πολύ απλή γλώσσα, περνάει όμορφα μηνύματα, μας θυμίζει τις αξίες (ήθος- συμπεριφορά κυνηγού, σεβασμός στην φύση, φιλοξενία) μιας νοσταλγικής εποχής
Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!