Εν χορδαίς λύρας

Εναλλακτική μέθοδος εκμάθησης ποντιακής λύρας
Έκπτωση
10%
Τιμή Εκδότη: 10.00
9.00
Τιμή Πρωτοπορίας
+
508929
Εκδόσεις: Ινφογνώμων
Σελίδες:113
Ημερομηνία Έκδοσης:1/9/2019
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Σήμερα που το τέρας της παγκοσμιοποίησης και του ολοκληρωτισμού δείχνει τόσο ωμά τις προθέσεις του, είναι επιτακτική ανάγκη να τοποθετήσει ο καθένας μας, στο βαθμό που μπορεί, το λιθαράκι του στη συντήρηση του εύθραυστου οικοδομήματος της παράδοσης που βάλλεται από πολλά μέτωπα.
Στη βάση αυτής της λογικής δημιουργήθηκε και το παρόν βιβλίο.
Αποτελεί μια προσπάθεια απλοποίησης της εκμάθησης της ποντιακής λύρας, με μία εναλλακτική και πρωτοποριακή μέθοδο. Χρησιμοποιεί τις ευρωπαϊκές νότες, αλλά όχι σημειολογικά επάνω σε πεντάγραμμο. Η επιλογή των μουσικών κομματιών που συμπεριλαμβάνονται στις σελίδες του, έγινε με βάση την κάλυψη: α) όλων των γνωστών ρυθμικών αγωγών που χρησιμοποιούνται στην ποντιακή μουσική, β) μεγάλου εύρους μουσικής διαφόρων περιοχών του Πόντου, έτσι ώστε προχωρώντας βήμα-βήμα στην εκμάθηση, να διακριθούν από τους μαθητές οι μουσικές διαφορές ανάμεσα στις περιοχές, οι ιδιαίτεροι τρόποι παιξίματος της κάθε μιας, καθώς και ο πλουραλισμός της ποντιακής μουσικής.
Τέλος, αποτελεί μια ακόμα «πηγή» άντλησης ιστορικών, οργανολογικών και γενικών γνώσεων σχετικά με την ποντιακή λύρα, καθώς και μια βάση για ορθότερη έναρξη μίας ταυτόχρονης οπτικοακουστικής πρακτικής εκμάθησης, στα πλαίσια της άμεσης και βιωματικής μετάδοσης από τον δάσκαλο στον μαθητή.
Αγαπητοί φίλοι, προσωπικά χαρακτηρίζω τη μουσική ως την πιο «εύηχη παγκόσμια γλώσσα», στο λεξιλόγιο της οποίας έχουν συνδράμει όλοι οι πολιτισμοί και λαοί του κόσμου στο βάθος των αιώνων της ανθρώπινης ιστορίας. Έχει τη μοναδική δύναμη και ικανότητα να μας ενώνει όλους ανεξάρτητα από την καταγωγή, την προέλευση και τις προτιμήσεις μας.
Αυτή η δύναμη είναι στο χέρι μας ...κυριολεκτικά αλλά και μεταφορικά...
Ας την αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο.

Με εκτίμηση,
Διογένης Χ. Αϊνατζής
Συγγραφέας:
Αϊνατζής, Διογένης Χ.
Εκδότης:
Ινφογνώμων
Σελίδες:
113
ISBN:
9790901615304
Ημερομηνία Έκδοσης:
1/9/2019

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 20€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!