Αγία και Μεγάλη Πέμπτη

Η θεία ευσπλαγνία και η απώλεια του Ιούδα
Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 8.50
5.95
Τιμή Πρωτοπορίας
+
454699
Συγγραφέας: Συλλογικό
Εκδόσεις: Αρμός
Σελίδες:99
Επιμελητής:Κορακίδης, Αλέξανδρος, Καπώνης, Αντώνιος
Μεταφραστής:Μιχαλολιάκος, Νικόλαος Ι.
Ημερομηνία Έκδοσης:17/03/2017
ISBN:9789605279981
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Κατά τις ακολουθίες της Μεγάλης Πέμπτης, ζούμε ακραίες υπαρξιακές καταστάσεις: από τη μία, η τραγική πτώση του Ιούδα, που από Μαθητής του Χριστού κατακρημνίζεται στον Άδη της αμετανοησίας, από την άλλη, η μετάνοια της πόρνης, που ανυψώνεται από την άβυσσο της αμαρτίας στα κράσπεδα του Παραδείσου.
Ένα ερώτημα πλανιέται ανά τους αιώνες: «Γιατί η ευσπλαχνία του Χριστού δεν έφερε σε επίγνωση τον Ιούδα, ώστε να μην αποτολμήσει την προδοσία;» Εντυπωσιάζει ο αριστουργηματικός τρόπος χειρισμού του θέματος από τον ιερό Χρυσόστομο. Περιγράφει πλήθος ενεργειών, με τις οποίες ο Χριστός επιχειρούσε διακριτικά, σεβόμενος το αυτεξούσιο, να τον φέρει σε επίγνωση. Αλλά ο άνθρωπος δεν μπορεί να μετανοήσει με την βία, παρά μόνο με την δική του προαίρεση, αφού ο Θεός μας έπλασε ελεύθερα όντα, κατ εικόνα Του, και όχι απλές μαριονέτες: «Επειδή γαρ κυρίους ημάς εποίησε και της των φαύλων και της των αγαθών πράξεων αιρέσεως, και εκόντας είναι βούλεται καλούς· δια τούτο, αν μη βουλοίμεθα, ου βιάζεται ουδ αναγκάζει·» (σελ. 46).
Στους δύο αυτούς άξονες, ευεργετικές-διακριτικές θείες ενέργειες και κατάχρηση του αυτεξούσιου με εναντίωση και αμετανοησία, πλέκεται το δράμα του Ιούδα...

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!