Οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Χωρική Ανάπτυξη

Μια μεγάλη πρόκληση για την Ευρώπη και την Ελλάδα Εικόνες: 90
Έκπτωση
20%
Τιμή Εκδότη: 26.61
21.29
Τιμή Πρωτοπορίας
+
262554
Συγγραφέας: Αγγελίδης, Μηνάς
Σελίδες:292
Ημερομηνία Έκδοσης:1/1/2004
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αναπτύξει ένα ευρύ φάσμα παρεμβάσεων για τη χωρική ανάπτυξη της Ευρώπης, το οποίο περιλαμβάνει την περιφερειακή πολιτική, κατευθύνσεις για τη χωροταξία και την αειφόρο ανάπτυξη των πόλεων και ειδικές Πρωτοβουλίες.
Αυτές οι παρεμβάσεις έχουν καθοριστική σημασία για τη συνοχή και την αειφορία του Ευρωπαϊκού χώρου. Με την εφαρμογή τους, "δοκιμάζεται" η δυνατότητα των Κοινοτικών οργάνων να υλοποιούν στην πράξη κάτι περισσότερο από το "άνοιγμα των αγορών", να δρουν από κοινού με τις εθνικές και τοπικές αρχές και κοινωνίες για τον περιορισμό των ανισοτήτων ανάμεσα στις Ευρωπαϊκές περιοχές και για την προστασία του περιβάλλοντος. Ακόμα, δοκιμάζεται η δυνατότητα να εφαρμόζονται ουσιαστικά, σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, πολιτικές που συμφωνούνται στο Κοινοτικό επίπεδο.
Ο βαθμός επιτυχίας των Κοινοτικών πολιτικών "στο χώρο", στις πόλεις και τις περιοχές, εκεί όπου οι Ευρωπαίοι πολίτες ζουν και εργάζονται, αποτελεί και κριτήριο για το κατά πόσον η ευρωπαϊκή ενοποίηση τους αφορά, βελτιώνει την καθημερινότητά τους, την ποιότητα της ζωής τους.
Για την Ελλάδα, η Κοινοτική Παρέμβαση για τη χωρική ανάπτυξη έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία. Η χώρα μας επωφελείται, δικαιολογημένα, από μεγαλύτερη Κοινοτική συμβολή για τη συνοχή, την οποία οφείλει να αξιοποιήσει για τη γρήγορη σύγκλισή της στο Κοινοτικό επίπεδο, για τη συνεκτική, αειφόρο, ολοκληρωμένη ανάπτυξη όλων των πόλεων και των περιοχών της. Για να το πετύχει, χρειάζεται να διαμορφώσει πολιτικές χωρικής ανάπτυξης που να ανταποκρίνονται σε αυτούς τους στόχους, να είναι περισσότερο αποτελεσματικές αλλά και περισσότερο συμμετοχικές.
Αυτές τις μεγάλες προκλήσεις για την ευρωπαϊκή ενοποίηση και για την Ελλάδα επιχειρεί να συζητήσει αυτό το βιβλίο.

(Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Συγγραφέας:
Αγγελίδης, Μηνάς
Εκδότης:
Πανεπιστημιακές Εκδόσεις ΕΜΠ
Σελίδες:
292
ISBN:
9789602546413
Ημερομηνία Έκδοσης:
1/1/2004

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!