Η ιστορία των αισθήσεων - Αφή

Έκπτωση
40%
145387
Συγγραφέας: Ackerman, Diane
Εκδόσεις: Περίπλους
Σελίδες:202
Ημερομηνία Έκδοσης:1/1/2002


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο


Μια πρωτότυπη, πολύπλευρη και πολυδιάστατη παρουσίαση της αίσθησης της γεύσης μέσα από τη φυσιολογία της, αλλά και τη μουσική, τη λογοτεχνία, τον κινηματογράφο.
Ένα βιβλίο που εξετάζει όλες τις πλευρές της γεύσης με την επιστημονική και ποιητική περιέργεια που χαρακτήριζε τους ανθρώπους της Αναγέννησης.
Στα επί μέρους κεφάλαια εξετάζονται:

Γιατί το άγγιγμα είναι τόσο απαραίτητο στη ζωή μας.
Τα μαλλιά μας και ο ρόλος τους στην ιστορία των λαών.
Τι είναι ο πόνος, πού βρίσκεται το επίκεντρό του και πώς μπορούμε να τον ανακουφίσουμε.
Το φιλί.
Οι επαγγελματίες της αφής.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίουΕχουν δική τους ιστορία οι αισθήσεις μας; Ισως και να έχουν, αν δεχτούμε ότι κι αυτές υπόκεινται στην εκπαιδευτική καλλιέργεια. Αλλωστε και μόνο το γεγονός ότι οι αντιλήψεις μας γι αυτές διαφέρουν από τόπο σε τόπο μαρτυρεί ότι οι αισθήσεις, πέρα από τη φυσιολογία τους, έχουν σχέση και με την κοινωνική μας θέση. Η Νταϊάν Ακερμαν ξεκίνησε ως ποιήτρια, αλλά έχει πάρει και διδακτορικό. Εγραψε όμως όχι μόνο ποίηση, παρ όλο που διατηρεί μια ποιητικότητα στο λόγο της. Σε τούτη τη σειρά έξι βιβλίων για τις αισθήσεις επιχειρεί όχι μόνο να τις εξηγήσει αλλά και να μας διασκεδάσει μ αυτές, αφού φροντίζει να μην είναι αυστηρώς επιστημονική η ματιά της. Πώς γίνεται αυτό; Επιστρατεύοντας έναν λόγο ήδη καλλιεργημένο, το λόγο της, εξετάζει πολυδιάστατα τις αισθήσεις κάνοντας χρήση της εμπειρίας της και από άλλους κλάδους γνώσης: μουσική, λογοτεχνία, κινηματογράφος. Επιπλέον φροντίζει να πληροφορεί τον αναγνώστη και διαχρονικώς σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των αισθήσεων και τις αντιλήψεις των ανθρώπων διαφόρων πολιτισμών.

Κείμενα που «παίζουν» ανάμεσα στην επιστημονική περιέργεια και την ποιητική σύλληψη.ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ - 21/03/2003
Συγγραφέας:
Ackerman, Diane
Εκδότης:
Περίπλους
Σελίδες:
202
ISBN:
9789608151987
Μεταφραστής:
Έμκε, Έλλη
Ημερομηνία Έκδοσης:
1/1/2002

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική