Εγχειρίδιο για τα ερωτηματολόγια και προφίλ σχολικής ηλικίας του ΣΑΕΒΑ

(Σύστημα Achenbach για Εμπειρικά Βασισμένη Αξιολόγηση)
Έκπτωση
10%
215368
Συγγραφείς: Achenbach, Thomas , Rescorla, Leslie
Σελίδες:280
Επιμελητής:Ρούσσου, Αλεξάνδρα
Ημερομηνία Έκδοσης:1/12/2003


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο


Στη σύγχρονη παιδοψυχιατρική και κλινική ψυχολογία κεντρικό ρόλο κατέχει η έγκυρη και αξιόπιστη αξιολόγηση της συμπεριφοράς, η οποία από εμπειρική πράξη έχει μεταβληθεί σε μια εξελισσόμενη επιστημονική διαδικασία.
Το σύστημα Achenbach για Εμπειρικά Βασισμένη Αξιολόγηση (ΣΑΕΒΑ) αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα εργαλείων για την αξιολόγηση των ικανοτήτων, της προσαρμοστικής λειτουργικότητας και των προβλημάτων συμπεριφοράς και συναισθήματος ατόμων διαφόρων ηλικιών με έγκυρο, εύκολο και οικονομικό τρόπο. Τα εργαλεία αυτά έχουν εφαρμογή σε διαφορετικά πολιτισμικά πλαίσια και σε πολλές συνθήκες. Επιτρέπουν σε επαγγελματίες ποικίλων ειδικοτήτων (όπως παιδοψυχιάτρους, παιδοψυχολόγους, εκπαιδευτικούς, παιδιάτρους, κοινωνικούς λειτουργούς, δικαστικούς κ.λπ.) να αποκτούν γρήγορα και με χαμηλό κόστος σταθμισμένα δεδομένα για ένα ευρύ φάσμα συμπεριφορών των παιδιών.
Ειδικά όταν μελετάται η παιδική ηλικία, ένας τρόπος αύξησης της αξιοπιστίας είναι η συλλογή πληροφοριών από πολλαπλές πηγές. Τα ερωτηματολόγια του Thomas Achenbach έχουν αυτή τη δυνατότητα. Το Ερωτηματολόγιο για γονείς για παιδιά ηλικίας 6-18 ετών, το Ερωτηματολόγιο για εκπαιδευτικούς για παιδιά ηλικίας 6-18 ετών, το Ερωτηματολόγιο για εφήβους ηλικίας 11-18 ετών, διευκολύνουν τη συστηματική μελέτη και σύγκριση της λειτουργικότητας των παιδιών από πολλές και διαφορετικές οπτικές γωνίες. Η αυξανόμενη χρήση και ερευνητική εφαρμογή των ερωτηματολογίων του ΣΑΕΒΑ στην Ελλάδα έχει καταστήσει αναγκαία τη μετάφραση και έκδοση του αντίστοιχου εγχειριδίου του Achenbach για τα ερωτηματολόγια σχολικής ηλικίας ΣΑΕΒΑ (αναθεωρημένες εκδόσεις του 2001). Στο τέλος του βιβλίου μάλιστα παρατίθενται τα δεδομένα από την ελληνική στάθμιση των ερωτηματολογίων σε κοινοτικά αντιπροσωπευτικά δείγματα του σχολικού πληθυσμού παιδιών και εφηβών, στάθμιση που ήταν απαραίτητη για την έγκυρη και αξιόπιστη χρήση των ερωτηματολογίων στην Ελλάδα. Ελπίζουμε ότι το βιβλίο αυτό θα αποτελέσει πηγή αναφοράς για την εφαρμογή των ερωτηματολογίων του ΣΑΕΒΑ ως εργαλείων καθημερινής πρακτικής σε κέντρα ψυχικής υγείας παιδιών, σε εκπαιδευτικούς, ιατρικούς, παιδιατρικούς και δικαστικούς χώρους, στις κοινωνικές υπηρεσίες, καθώς και στην έρευνα.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Συγγραφέας:
Achenbach, ThomasRescorla, Leslie
Εκδότης:
#Ελληνικά Γράμματα
Σελίδες:
280
ISBN:
9789604063116
Επιμελητής:
Ρούσσου, Αλεξάνδρα
Ημερομηνία Έκδοσης:
1/12/2003

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 20€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!