Συγκοπή

Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 42.00
29.40
Τιμή Πρωτοπορίας
+
395153
Συγγραφέας: Θωμαϊδης, Θωμάς
Εκδόσεις: Αρχιπέλαγος
Σελίδες:222
Ημερομηνία Έκδοσης:1/12/2004
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Η συγκοπή είναι ένα από τα συχνότερα διαγνωστικά και θεραπευτικά προβλήματα στην καθημερινή κλινική πράξη. Χαρακτηρίζεται από αιφνίδια πτώση της αρτηριακής πίεσης κυρίως στην όρθια θέση, που έχει σαν αποτέλεσμα την παροδική απώλεια της συνείδησης και του ορθοστατικού τόνου που επιφέρει την πτώση επί του εδάφους συνήθως δε αποκαθίσταται αυτόματα.
Τα άτομα με συγκοπτικά επεισόδια αποτελούν το 3% των προσερχομένων στο τμήμα επειγόντων περιστατικών και το 6% των προσερχομένων στα νοσοκομεία ασθενών.
Η σοβαρότητα της συγκοπής κυμαίνεται από την απλή αθώα λιποθυμία μέχρι την επικίνδυνη καρδιογενή συγκοπή λόγω δομικών και ηλεκτρικών διαταραχών της καρδιάς.
Τα αίτια πρόκλησης συγκοπής είναι πολλά και σε πολλές περιπτώσεις αδιευκρίνιστα ενώ η διερεύνηση των αιτιών για την εφαρμογή της ανάλογης θεραπευτικής αγωγής έχει πολλές φορές μεγάλο κόστος.
Η ενδελεχής διερεύνηση της συγκοπής επιβάλλεται ιδίως στις περιπτώσεις των επαναλαμβανομένων συγκοπτικών επεισοδίων διότι αίτια όπως τα καρδιολογικά μπορεί να οδηγήσουν σε αιφνίδιο θάνατο εάν δεν διερευνηθούν και δεν αντιμετωπισθούν αναλόγως.
Η σωστή διάγνωση της αιτίας της συγκοπής και η αποφυγή πληθώρας αχρήστων εξετάσεων που συνήθως υποβάλλονται οι ασθενείς, αυτοί αποτελούν καθοριστικό παράγοντα για τη σωστή αντιμετώπιση και θεραπεία.
Μέχρι τώρα υπάρχουν πολλές δημοσιεύσεις στην διεθνή και ελληνική βιβλιογραφία χωρίς όμως να μπορεί κανείς να βρει συγκεντρωμένα αυτά τα δεδομένα σε ένα εγχειρίδιο ή βιβλίο που να συγκεντρώνουν όλη την πρόσφατη όσο το δυνατόν γνώση πάνω σ αυτό το θέμα.

Σκοπός του βιβλίου αυτού είναι να κάνουμε προσιτή στον Έλληνα κλινικό ιατρό που πρώτα έρχεται σε επαφή με συγκοπτικούς ασθενείς όπως είναι οι γενικοί γιατροί, οι παθολόγοι, οι νευρολόγοι, οι καρδιολόγοι όλη την πρόσφατη γνώση για την αιτιολογία, παθοφυσιολογία, διερεύνηση διαφορική διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση της συγκοπής. [...]
Συγγραφέας:
Θωμαϊδης, Θωμάς
Εκδότης:
Αρχιπέλαγος
Σελίδες:
222
ISBN:
9789607911445
Ημερομηνία Έκδοσης:
1/12/2004

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 20€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!