Δια βίου εκπαίδευση ενηλίκων μεταναστών

Διερεύνηση ψυχοκοινωνικών παραγόντων συμμετοχής και εγκατάλειψης
Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 21.20
14.84
Τιμή Πρωτοπορίας
+
477903
Εκδόσεις: Παπαζήσης
Σελίδες:354
Ημερομηνία Έκδοσης:31/05/2018
ISBN:9789600233858
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Τις τελευταίες δεκαετίες η Δια Βίου Μάθηση και η Εκπαίδευση Ενηλίκων αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες της εκπαίδευσης. Οι σύγχρονες απαιτήσεις κατά τρόπο ομοιόμορφο αγγίζουν το σύνολο του πληθυσμού. Όσοι δεν ανταποκρίνονται στην απαιτούμενη επικαιροποίηση των γνώσεών τους κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός εξελίξεων και να υποβαθμιστούν επαγγελματικά και κοινωνικά.
Η Εκπαίδευση Ενηλίκων προϋποθέτει σεβασμό στη διαφορετικότητα του άλλου και υποδεικνύει την αποδοχή του ως προς τις φυλετικές διαφορές, τις αξίες, τις πεποιθήσεις, τις δεξιότητες ακόμη και αν οι απόψεις των εμπλεκομένων (εκπαιδευτών και εκπαιδευομένων) στην εκπαιδευτική διαδικασία είναι αντικρουόμενες. Η πρόοδος που σημειώθηκε στο χώρο αυτό οδήγησε στη συσσώρευση γνώσεων σχετικών με την αναγκαιότητα και τη σημαντικότητα της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, την ανίχνευση των κινήτρων συμμετοχής τους στα εκπαιδευτικά προγράμματα, των εκπαιδευτικών αναγκών της ομάδας, τον καθορισμό των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της.
Η εκπαίδευση των ευάλωτων ή ευπαθών κοινωνικά ομάδων αποκτά στις σύγχρονες κοινωνίες ιδιαίτερη σημασία και αξία, λαμβάνοντας υπόψη κυρίως τα κρίσιμα ζητήματα του κοινωνικού αποκλεισμού, των διακρίσεων και του ρατσισμού.
Στην παρούσα ερευνητική προσέγγιση επιχειρείται τόσο η θεωρητική όσο και η εμπειρική τεκμηρίωση του ερευνητικού εγχειρήματος, το οποίο αφορά στα κίνητρα των ενηλίκων μεταναστών, οι οποίοι ωθούνται σε παρακολούθηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων Εκπαίδευσης Ενηλίκων.
Τα συμπεράσματα της έρευνας έδειξαν ότι η προσέγγιση των κινήτρων των ενηλίκων μεταναστών ενέχει μεγάλη πολυπλοκότητα. Οι μετανάστες με την έλευσή τους στη χώρα υποδοχής καλούνται να αντιμετωπίσουν πρακτικές δυσκολίες, όπως η εργασία, η καθημερινή επικοινωνία, οι μαθησιακές ανάγκες των παιδιών τους στο σχολείο. Κατά συνέπεια τα σημαντικότερα κίνητρα των ενηλίκων μεταναστών, σύμφωνα με την εμπειρική έρευνα, συνδέονται με την επιθυμία τους να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της καθημερινότητας.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!