Ελασσόνες Αττικοί Ρήτορες

Υπερείδης, Δείναρχος, Λυκούργος
Έκπτωση
25%
Τιμή Εκδότη: 16.50
12.38
Τιμή Πρωτοπορίας
+
490529
Εκδόσεις: Γιαλός
Σελίδες:366
Επιμελητής:Πανούση, Λίλη
Ημερομηνία Έκδοσης:24/11/2018
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Όσα συμβαίνουν στις μέρες μας δεν είναι πρωτόγνωρα, ούτε καινούργια. Έχουν ειπωθεί, έχουν τεκμηριωθεί και αποδειχθεί. Αυτά μας φανερώνουν τρεις ρήτορες - Υπερείδης, Δείναρχος, Λυκούργος- και δέκα ρητορικοί λόγοι...

Εισαγωγικό σημείωμα, αρχαίο κείμενο, μετάφραση, και ρητορική ανάλυση· τίποτε αφημένο στην τύχη, όλα με τεκμηρίωση και αποδείξεις, με επιχειρήματα και αντικρούσεις από τον συγγραφέα Βασ. Θεοδωρακόπουλο, στο νέο του βιβλίο Ελάσσονες αττικοί ρήτορες. Επιστημονική «παρηγοριά» στους σύγχρονους καιρούς με αποδεικτικά στοιχεία από αρχαίους χρόνους· δύναμη για αντιμετώπιση σύγχρονων προβλημάτων με "συνταγές" αρχέγονες και δοκιμασμένες.

Η λέξη «ελάσσων» δεν αναφέρεται στην αξία των λόγων των ρητόρων, αλλά δηλώνει την περιορισμένη έκταση του έργου του καθενός.

Η σύνθεση του βιβλίου περιέχει, κατά σειρά, τους ρήτορες Υπερείδη, Δείναρχο και Λυκούργο με όλους τους λόγους τους εκτός από τα «Αποσπάσματα».
Στην αρχή της εργασίας περιέχεται σε συνοπτική μορφή δεκαέξι σελίδων μια άκρως ενδιαφέρουσα Εισαγωγή στη Ρητορεία και ακολουθούν οι ρήτορες: Υπερείδης με έξι λόγους, Δείναρχος με τρεις λόγους και Λυκούργος με έναν λόγο.

Με το έργο αυτό καλύπτεται ένας μεγάλος τομέας που περιλαμβάνει τους αττικούς ρήτορες στο πλαίσιο των εργασιών του συγγραφέα.
Συγγραφέας:
Θεοδωρακόπουλος, Βασίλειος Θ.
Εκδότης:
Γιαλός
Σελίδες:
366
ISBN:
9786188227576
Επιμελητής:
Πανούση, Λίλη
Ημερομηνία Έκδοσης:
24/11/2018

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!