84, Charing Cross Road

Υπάρχει και μεταχειρισμένο με €8.96
261029
Συγγραφέας: Hanff, Helene
Εκδόσεις: Πόλις
Σελίδες:146
Μεταφραστής:ΣΧΙΝΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
Ημερομηνία Έκδοσης:01/11/2004
ISBN:9789604350537


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή


Όταν η Αμερικανίδα συγγραφέας Helene Hanff έστειλε το 1949 την πρώτη επιστολή της στο λονδρέζικο βιβλιοπωλείο Marcs and Co δεν γνώριζε ότι ξεκινούσε μιαν αλληλογραφία που θα διαρκούσε είκοσι χρόνια. Ούτε μπορούσε να υποπτευθεί ότι η έκδοση σε βιβλίο της αλληλογραφίας αυτής θα την έβγαζε από την αφάνεια.
Το βιβλίο έγινε αμέσως μπεστ σέλερ, μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Ντέιβιντ Τζόουνς με τον Άντονυ Χόπκινς και την Αν Μπάνκφροντ και διασκευάστηκε για το θέατρο.
Το 1949, η νεαρή τότε συγγραφέας λατρεύει τους κλασικούς και αναζητεί τα έργα τους σε βιβλιοθήκες και βιβλιοπωλεία. Τα μάτια της πέφτουν σε μια διαφημιστική καταχώρηση του βιβλιοπωλείου που εδρεύει στο Λονδίνο, στην 84, Charing Cross Road. Στέλνει τις παραγγελίες της στον βιβλιοπώλη Frank Doel με επιστολές γεμάτες χιούμορ που τις διανθίζει με εύστοχες λογοτεχνικές κρίσεις και παρατηρήσεις. Η αυθόρμητη Αμερικανίδα προσπαθεί να σπάσει το παραδοσιακό φλέγμα του Βρετανού με εύθυμη διάθεση και χάρη αλλά και καλοσύνη· οι παραγγελίες της συνοδεύονται με αποστολές τροφίμων - δώρο πολύτιμο σε μια εποχή στερήσεων για τη Βρετανία.
Η αλληλογραφία της συγγραφέως με τον βιβλιοπώλη φανερώνει τη λατρεία που και οι δύο τρέφουν για τα βιβλία. Με τον καιρό, και ανάμεσα από τις γραμμές, μια σχέση γεννιέται, μια φιλία αναπτύσσεται, η ελπίδα μιας συνάντησης συντηρείται... Αλλά όταν η Hanff αποφασίζει επιτέλους να συναντήσει τον βιβλιοπώλη της μαθαίνει το θάνατό του και το κλείσιμο του βιβλιοπωλείου.
Αυτό το τρυφερό και βιβλιοφιλικό λογοτέχνημα που συγκροτείται από αυθεντικές επιστολές αποτελεί ταυτόχρονα "πραγματικό μάθημα αγγλικής λογοτεχνίας, ντοκουμέντο μιας εποχής και συναρπαστικό κείμενο", γράφει στο Lire η Pascale Frey.

(Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!