Οι φιλοσοφικές διαστάσεις της θεωρίας του πολέμου

Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 7.46
5.22
Τιμή Πρωτοπορίας
+
350326
Εκδόσεις: Έννοια
Σελίδες:112
Ημερομηνία Έκδοσης:1/12/2011
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Η ανθρωπότητα δεν έχει γνωρίσει μακρές περιόδους ειρήνευσης εφόσον ο φόβος του πολέμου αποτελεί ένα προϊόν της σύγχρονης εποχής των μέσων μαζικής ενημέρωσης, το οποίο χρησιμοποιείται παντοιοτρόπως.
Ο πόλεμος βεβαίως αποτελεί ένα φαινόμενο το οποίο μας αφορά όλους και η επιλογή του εντός του σύγχρονου κόσμου ο οποίος δεν είναι αναγκαστικά αγγελικός, η χρήση βίας για την προάσπιση των αγαθών της ζωής, της περιουσίας, αποτελεί αντικείμενο προς συζήτηση.
Είναι δύσκολο να εμβαθύνει κάποιος στην κατανόηση του σύγχρονου κόσμου εντός του οποίου υπερισχύουν οι έχοντες οικονομική, πολιτική και στρατιωτική ισχύ.
Επομένως ο "δίκαιος πόλεμος" δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί όταν διεξάγονται πόλεμοι ισχύος και επικράτησης της μιας δυνάμεως έναντι της άλλης.
Η υποχρέωση προαγωγής του πολιτισμού και της ανθρωπιστικής βοήθειας υπέρ τρίτου αλλά και η προάσπιση της εθνικής ταυτότητος, οφείλουν να συνηγορούν υπέρ της ηθικής αξίας της εθνικής ταυτότητας και της ζωής.
Ωστόσο όταν απομακρύνει ο άνθρωπος τον άλλο άνθρωπο από την επιδίωξη αυτών των στόχων, επεμβαίνει στο δικαίωμα της αυτονομίας τους και στο δικαίωμα έναντι της ζωής εντός της παγκόσμιας κοινότητας.
Συγγραφέας:
Ξηρογιάννη, Παναγιώτα
Εκδότης:
Έννοια
Σελίδες:
112
ISBN:
9789606835308
Ημερομηνία Έκδοσης:
1/12/2011

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!