31Χ31 εικόνες που έγιναν εξώφυλλα δίσκων

161755
Συγγραφέας: Γουδής, Κώστας
Εκδόσεις: Αλεξάνδρεια
Σελίδες:69
Ημερομηνία Έκδοσης:01/10/2003
ISBN:9789602212738


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή

Είκοσι ένα τετράχρωμα εικαστικά του Κώστα Γουδή, φωτογραφίες, ζωγραφική, κολλάζ, εικονίζουν το μουσικό περιεχόμενο δίσκων που συνοδεύουν την πρόσφατη μνήμη μας, από την τελευταία φάση του βινυλίου.

Πρόκειται για εξώφυλλα δίσκων των: Δ. Σαββόπουλου, Β. Γερμανού, Ν. Ξυδάκη, Οπισθοδρομικής Κομπανίας και Ελ. Αρβανιτάκη, Γ. Νταλάρα, Β. Καζούλη, Β. Κορακάκη, Γ. Ζήκα, Ελ. Τσαλιγοπούλου και πολλών άλλων, από το 1979 ως το 1996, μιας περιόδου που αποτελεί τη βάση για ένα σημαντικό μέρος της σημερινής μουσικής παραγωγής. Το βιβλίο συνδυάζει τη δημοσίευση των πρωτοτύπων μακετών με μια αφήγηση – εξομολόγηση του δημιουργού, γύρω από την σύλληψη και την υλοποίηση των έργων, που εισάγει τον αναγνώστη στο πνεύμα της καλλιτεχνικής σκέψης, στο πλαίσιο της εποχής.



O Kώστας Γουδής γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, στο εργαστήριο του Γιάννη Μόραλη, απ’ όπου αποφοίτησε το 1983.

Ασχολήθηκε με εφαρμογές της φωτογραφίας στην τέχνη. Έργα του έχουν δημοσιευθεί κατ’ επανάληψη στην ελεύθερη αγορά. Έχει δείξει τη δουλειά του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Από το 1989 διδάσκει καλλιτεχνική φωτογραφία στο Τμήμα Φωτογραφίας του Τ.Ε.Ι. Αθηνών.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!