250 προβλήματα της στοιχειώδους θεωρίας αριθμών

Έκπτωση
25%
Τιμή Εκδότη: 23.32
17.49
Τιμή Πρωτοπορίας
+
223722
Συγγραφέας: Sierpinski, Waclaw
Εκδόσεις: Κάτοπτρο
Σελίδες:178
Επιμελητής:Λάμπρου, Μιχάλης
Μεταφραστής:Μάκρας, Στράτος
Ημερομηνία Έκδοσης:01/06/2004
ISBN:9789607778758
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή


Το βιβλίο αποτελεί μια από τις παγκοσμίως καλύτερες συλλογές πρωτότυπων προβλημάτων που εκδόθηκαν ποτέ στο πεδίο της Στοιχειώδους Θεωρίας Αριθμών.
Έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και χρησιμοποιείται ευρύτατα ως βοήθημα για την εξάσκηση όσων συμμετέχουν σε μαθηματικές ολυμπιάδες.
Η Στοιχειώδης Θεωρία Αριθμών προσφέρεται περισσότερο από όλους τους κλάδους για μια πρώτη γνωριμία με τα Μαθηματικά· πραγματεύεται συγκεκριμένα και οικεία θέματα, ενώ οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί είναι απλές, γενικές και ολιγάριθμες. Έτσι, για τη λύση των 250 προβλημάτων που συνέθεσε ο Sierpinski, δεν απαιτούνται παρά βασικές μόνο γνώσεις της Θεωρίας των Αριθμών, τις περισσότερες από τις οποίες τις βρίσκει κανείς στα βιβλία του λυκείου.
Ό,τι επιπλέον χρειάζεται αναπτύσσεται συνοπτικά στο "Προσάρτημα", στο τέλος του βιβλίου. Παράλληλα, ο συγγραφέας παραθέτει πρόσθετες πληροφορίες για την ιστορία κάθε προβλήματος και τη σύνδεσή του με άλλα.
Για θέματα δε όπου έχει συντελεστεί πρόοδος, οι επιμελητές της ελληνικής έκδοσης έχουν προσθέσει χρήσιμες συμπληρώσεις που καθιστούν το βιβλίο πλήρως ενημερωμένο.
Η ποικιλία και η πρωτοτυπία τούτης της συλλογής θα συναρπάσει τον αναγνώστη, ο οποίος μέσα από τις σελίδες της θα μπορέσει να αποκομίσει πλούσιες μαθηματικές εμπειρίες.

(Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!