23 παθιασμένα ψέματα για τον ένοπλο λαϊκό αγώνα 1941 - 1949

Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 1.00
0.70
Τιμή Πρωτοπορίας
+
460012
Συγγραφέας: Συλλογικό έργο
Εκδόσεις: Σύγχρονη Εποχή
Σελίδες:42
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/2015
ISBN:9789604512270
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Άμεσα διαθέσιμο
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Το βιβλίο των Στ. Καλύβα και Ν. Μαραντζίδη Εμφύλια Πάθη, 23 ερωτήσεις και απαντήσεις για τον Εμφύλιο γνώρισε ιδιαίτερη προβολή από τα αστικά ΜΜΕ και αναγνωρίστηκε από αστούς πολιτικούς. Κανείς όμως από αυτούς δεν είπε στις αναγνώστριες και τους αναγνώστες ότι στο βιβλίο αυτό περιέχονται σωρεία ψεμάτων και ότι πρόκειται για μια επιτομή διαστρέβλωσης των ιστορικών γεγονότων και κατασκευής «γεγονότων», που είναι αντάξια του «νέου κύματος», του ιδεολογικού ρεύματος που οι συγγραφείς εκφράζουν.

Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό δείγμα της «προοδευτικής» ιστοριογραφίας, που βάζει εμπόδια στο εργατικό, λαϊκό κίνημα, προκειμένου να αποτρέψει την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων από τη δεκαετία του 1940 για την ταξική πάλη σήμερα.

Όμως, όπως τονίζει και το Τμήμα Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ που επιμελήθηκε τη συγκεκριμένη έκδοση: «Κάθε εργάτης και εργάτρια, κάθε νέα και νέος, που αρχίζει τη ζωή μέσα στη ζούγκλα όπου κυριαρχεί το δίκιο του εκμεταλλευτή, μπορεί και έχει κάθε συμφέρον να αντιληφθεί, με τη συμβολή του ΚΚΕ, την αιτία και το στόχο της ιδεολογικής επίθεσης των άμεσων ή των έμμεσων απολογητών της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Επιδιώκουν να χτυπήσουν την ταξική πάλη σήμερα, προκειμένου να περάσει δίχως κινδύνους για την καπιταλιστική εξουσία η στρατηγική του κεφαλαίου.»

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!