1917 Η πορεία προς την Οκτωβριανή Επανάσταση

από μήνα σε μήνα
Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 20.00
14.00
Τιμή Πρωτοπορίας
+
463588
Συγγραφέας: Συλλογικό
Εκδόσεις: Σύγχρονη Εποχή
Σελίδες:288
Ημερομηνία Έκδοσης:14/09/2017
ISBN:9789604512560
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Θεσσαλονίκη:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Πάτρα:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα

Περιγραφή

Το 1917, η εργατική τάξη της Ρωσίας, με επικεφαλής το Κόμμα των Μπολσεβίκων, πραγματοποίησε το "άλμα προς τον ουρανό": Η σοσιαλιστική επανάσταση επικράτησε και, για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας, οι εργάτες προχώρησαν στη ριζική αναμόρφωση της κοινωνίας, καταργώντας την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και επαναστατικοποιώντας όλες τις πλευρές της κοινωνικής ζωής.
Σήμερα, 100 χρόνια μετά, αυτή η πρώτη απόπειρα οικοδόμησης των κομμουνιστικών σχέσεων παραγωγής φωτίζει τη σύγχρονη επαναστατική δράση και προσφέρει πολύτιμα διδάγματα για την πάλη στις σημερινές συνθήκες. Αποτελεί απόδειξη του γεγονότος ότι μια κοινωνία χωρίς αφεντικά, χωρίς καπιταλιστές που θα έχουν στην ιδιοκτησία τους τα μέσα παραγωγής, όχι μόνο είναι εφικτή, αλλά παραμένει αναγκαία, επίκαιρη και ρεαλιστική.
Η έκδοση αυτή παρουσιάζει το πυκνό σε πολιτικά γεγονότα 1917 μέσα από εικόνες και ντοκουμέντα της εποχής, δημοσιεύματα εφημερίδων, τοποθετήσεις των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που συγκρούστηκαν στην Επανάσταση. Στο σύνολό τους, παρουσιάζουν την πορεία προς την Οκτωβριανή Επανάσταση ανασυνθέτοντας το κλίμα της συναρπαστικής αυτής περιόδου.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!