120 προτάσεις με φέτα. Ορεκτικά, κυρίως πιάτα, επιδόρπια

295123
Συγγραφέας: Γκελντής, Γιάννης
Εκδόσεις: Ερευνητές
Σελίδες:278
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/2007
ISBN:9789603683902


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή

Πώς θα σας φαινόταν ένα δροσιστικό παγωτό παρφέ φέτας, μια λαχταριστή τάρτα φράουλας με μους φέτας και ένα σεμιφρέντο φέτας με μέλι και καρύδια;

Ναι, η φέτα, το αποκλειστικά ελληνικό τυρί, δεν είναι ένα απλό συνοδευτικό πιάτο, μπορεί να αξιοποιηθεί σε δεκάδες συνταγές, να πλουτίσει τις γευστικές δημιουργίες σας με πρωτότυπο τρόπο.
Ο καταξιωμένος σεφ, Γιάννης Γκελντής, μέσα από την μακρόχρονη εμπειρία του στο χώρο της υψηλής γαστρονομίας, σας προτείνει 120 συνταγές με βασικό υλικό τη φέτα. Συνταγές που βασίζονται στην παραδοσιακή ελληνική και μεσογειακή μαγειρική κι άλλες πιο εξεζητημένες. Σε όλες τις περιπτώσεις το γευστικό αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και απλά απολαυστικό!


Στο βιβλίο περιλαμβάνονται συνταγές κρύων και ζεστών ορεκτικών («πειραγμένο» κανταΐφι, μπριός με φρέσκια ντομάτα, φέτα και ελιές, ρολά γαλόπουλας με μους από φέτα κ.ά.), δημιουργίες με λαχανικά (ιμάμ μπαϊλντί με φέτα, κολοκυθάκια γκρατινέ με πουρέ φέτας κ.ά.), ζυμαρικά και ριζότα (κανελόνια με κιμά και φέτα, ριζότο με καπνιστή γαλοπούλα ανανά και φέτα κ.ά.), δημιουργίες με κρέας και πουλερικά (παϊδάκια σε κρούστα μυρωδικών και φέτα, κοτόπουλο γεμιστό κ.ά.) όπως επίσης και ευφάνταστες δημιουργίες για επιδόρπια (μους φέτας με μαρμελάδα φράουλα και φρούτα του δάσους, τσίζκεϊκ φέτας με βύσσινο κ.ά.). Σε κάθε συνταγή αναγράφονται αναλυτικά τα υλικά, περιγράφεται βήμα προς βήμα η διαδικασία εκτέλεσης και συνοδεύεται από τη φωτογραφία του τελικού αποτελέσματος.


Για το συγγραφέα, αφετηρία για το βιβλίο αυτό στάθηκε η επιτυχία που είχε η δημιουργία του «φέτα σε παραδοσιακό φύλλο με μέλι και σουσάμι», η οποία ξεπέρασε την όποια αμφιβολία ή καχυποψία την περιέβαλε αρχικώς για τον αντικρουόμενο και ασυμβίβαστο συνδυασμό των υλικών της, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Στόχος του, είναι να συμβάλει στην παγκόσμια εξάπλωση της φέτας στο χώρο της γαστρονομίας.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!