10 μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο

Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 12.00
8.40
Τιμή Πρωτοπορίας
+
435723
Συγγραφέας: Ρηντ, Τζων
Εκδόσεις: RedMarks
Σελίδες:455
Επιμελητής:Ξένου, Μαρίζα
Ημερομηνία Έκδοσης:05/04/2016
ISBN:9786188042605
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Άμεσα διαθέσιμο
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Το βιβλίο του Τζον Ριντ δεν αποτελεί απλώς μια από τις πρώτες καταγραφές της Οκτωβριανής Επανάστασης από έναν αυτόπτη μάρτυρα. Αποτελεί ταυτόχρονα ένα λογοτεχνικό επίτευγμα και ένα πολιτικό ντοκουμέντο. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου ο αναγνώστης αισθάνεται σαν να συμμετέχει στα δρώμενα των ημερών της επανάστασης ακλουθώντας τα βήματα του ίδιου του Ριντ αλλά και των πρωταγωνιστών της Ρωσικής Επανάστασης, του Λένιν και του Τρότσκι. Ο Ριντ με μια πυκνή αφηγηματική εξιστόρηση των γεγονότων, με σχεδόν μυθιστορηματικό τρόπο, διαπλέκει τα γεγονότα που προηγήθηκαν με αυτά που ακολούθησαν την πτώση των τσαρικών κυβερνήσεων και την κατάληψη της εξουσίας από τα Σοβιέτ. Ο συγγραφέας ιχνηλατεί τα κοινωνικά και πολιτικά δεδομένα που οδήγησαν στον Οκτώβρη, από την παραίτηση του Τσάρου και την απέλπιδα προσπάθεια του Κερένσκι να διατηρήσει το καθεστώς έως τη σταθεροποίηση της εξουσίας των Μπολσεβίκων προς τα τέλη του Νοέμβρη 1917. Ο Ριντ κατορθώνει να δημιουργήσει ένα κινηματογραφικό μοντάζ από προσωπικές του εμπειρίες, επίσημα ντοκουμέντα, αποσπάσματα από εφημερίδες, πολιτικές ομιλίες, συνεντεύξεις, και με αυτό τον τρόπο να αναπαραστήσει τη χαοτική ροή των γεγονότων που οδήγησαν στην επανάσταση.
Παράλληλα, το βιβλίο του Ριντ κατόρθωσε να συνεπάρει εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον πλανήτη, να τους οδηγήσει στις γραμμές του κομμουνιστικού κινήματος, να εμπνεύσει γενεές αριστερών αγωνιστών.
Φυσικά, ο Τζον Ριντ δεν υπήρξε απλά ένας καλός δημοσιογράφος (το βιβλίο γράφτηκε ενώ ήταν στη Ρωσία ως ανταποκριτής της σοσιαλιστικής εφημερίδας The Masses). Υπήρξε ενεργό μέλος του σοσιαλιστικού κινήματος των ΗΠΑ (στην αριστερή πτέρυγα του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αμερικής) και μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση, μαζί με τους James P. Cannon και William Z. Foster, ιδρυτικό στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος ΗΠΑ.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!