Κάστρα

Έκπτωση
50%
49586
Εκδόσεις: Ερευνητές
Σελίδες:64
Ημερομηνία Έκδοσης:1/1/1997


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο


ΣΕΙΡΑ ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Ένας πρωτότυπος και συναρπαστικός οδηγός για τα κάστρα του Μεσαίωνα και για τη ζωή των ανθρώπων που έμεναν εκεί. Υπέροχες έγχρωμες φωτογραφίες κάστρων από όλο τον κόσμο και ειδικά κατασκευασμένες μακέτες, προσφέρουν μια μοναδική και αποκαλυπτική «ματιά» στη μεσαιωνική ζωή, από την κατασκευή έως την καταστροφή του στην πολιορκία.

ΔΕΙΤΕ μια μεσαιωνική τουαλέτα –μια γιγάντια βαλλίστρα πάνω σε ρόδες -πώς κρατούνταν οι φυλακισμένοι μέσα στις υπόγειες φυλακές -ένα κήρυκα με τα βασιλικά εμβλήματα -τα κάστρα των σταυροφόρων στη Συρία και των σαμουράι στην Ιαπωνία.

ΜΑΘΕΤΕ πώς έφερναν νερό στα κάστρα κατά τη διάρκεια της πολιορκίας -πώς έσκαβαν οι πολιορκητές κάτω από τα τείχη του κάστρου -πώς έχτιζαν βιαστικά τα κάστρα τους οι Νορμανδοί -πώς λειτουργούσαν τα πρώτα όπλα -γιατί οι στρογγυλοί πύργοι ήταν καλύτεροι από τους τετράγωνους -ποιά ήταν η δουλειά του καστελλάνου.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ γιατί κρατούσαν τις κατσίκες στην αυλή του κάστρου -πώς σκαρφάλωναν στα τείχη οι εχθροί -τι περιελάμβανε ένα μεσαιωνικό γεύμα -γιατί σε πολλά μεσαιωνικά κάστρα υπήρχαν μόνιμοι ξυλουργοί και μεταλλουργοί -γιατί τα κάστρα των σταυροφόρων ήταν τόσο δυνατά και πολλά, πολλά άλλα.

Εκδότης:
Ερευνητές
Σελίδες:
64
ISBN:
9789603680697
Ημερομηνία Έκδοσης:
1/1/1997

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 20€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!