Η Καινή Διαθήκη (Εξώφυλλο βινύλιο)

Έκπτωση
10%
Τιμή Εκδότη: 10.00
9.00
Τιμή Πρωτοπορίας
+
536550
Σελίδες:1364
Ημερομηνία Έκδοσης:1/1/2020
Θέμα:Βίβλος
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Από της «ανακηρύξεως» του Αυτοκεφάλου της Εκκλησίας της Ελλάδος ευσεβής πόθος και πάγιο αίτημα ήταν η έκδοση της Καινής Διαθήκης, και η απόδοση του πρωτοτύπου κειμένου στην λογία νεοελληνική γλώσσα.

Η επιθυμία αυτή εκδηλώθηκε πλέον ως επιτακτικό αίτημα μετά τον εγκαινιασμό, υπό του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Σπυρίδωνος κατά μήνα Ιούνιο 1951, και την λειτουργία του Τυπογραφείου της Αποστολικής Διακονίας.

Το μείζον τούτο θεολογικό και εκκλησιαστικό θέμα τέθηκε πολλάκις προς συζήτηση στην Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και εν τέλει κατά το έτος 1978 αποφασίσθηκε η έκδοση της Καινής Διαθήκης, υπό της Αποστολικής Διακονίας, στη λογία νεοελληνική (δημοτική) γλώσσα.

Παρενεβλήθησαν πάλι δυσκολίες και προσκόμματα, αλλά χάριτι Θεού το έργο ήχθη εις πέρας. Και είμεθα στη λίαν ευχάριστη θέση να σας γνωρίσουμε, μετά πνευματικής χαράς και ιεράς συγκινήσεως, ότι ήδη εκτυπώθηκε η Καινή Διαθήκη -το πρωτότυπο κείμενο μετά της αποδόσεως αυτού στη λογία δημοτική γλώσσα.

Η απόδοση στη λογία δημοτική γλώσσα είναι έργο του Ομοτίμου Καθηγητού της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ελλογιμωτάτου κ. Χρήστου Βούλγαρη.

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος αναφέρει στο αποσταλέν Πατριαρχικόν Γράμμα:

«Διεξελθόντες το αποσταλέν υφ υμών κείμενον της αποδόσεως της Καινής Διαθήκης εις την Νεοελληνικήν και θεωρήσαντες συνοδικώς την όλην προσπάθειαν, επευλογούμεν την παρούσαν έκδοσιν, συγχαίρομεν τω πολλά κοπιάσαντι και αγαγόντι εις πέρας το επίπονον τούτο εγχείρημα ειδικώ Καθηγητή, και εκφράζομεν την Πατριαρχικήν ημών ευαρέσκειαν, εν τω προσώπω υμών, αδελφέ άγιε Φαναρίου, προς την Αποστολικήν Διακονίαν της Εκκλησίας της Ελλάδος διά την απόφασιν καταρτίσεως εγκύρου μεταφράσεως του ελληνικού κειμένου της Καινής Διαθήκης και διά την εποπτείαν και την επιμέλειαν της όλης διαδικασίας».

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, στη Συνεδρία της 6ης Ιουνίου 2012, «…διαπιστούσα το πνευματικώς ωφέλιμον του εγχειρήματος, αλλά και το επιστημονικώς άρτιον της προτεινομένης και υπό του Ελλογιμωτάτου κ. Χρήστου Βούλγαρη, Καθηγητού της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, εκπονηθείσης αποδόσεως του ιερού κειμένου εις την απλοελληνικήν γλωσσικήν διατύπωσιν, απεφάσισεν όπως εγκρίνη την υπό της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος υποβληθείσαν μετάφρασιν της Καινής Διαθήκης».

Σταθερά αρχή ανά τους αιώνες υπήρξε η θέση της Αγιωτάτης Εκκλησίας μας, η διατυπωθείσα υπό του ιερού Χρυσοστόμου ότι «παράδεισός εστι των θείων Γραφών η ανάγνωσις» ( PG 49, στ. 17), « φωνή μεν ετέρα, πίστει δε ουχ ετέρα, και γλώσση μεν διαφόρω, διανοία δε συμφώνω. Ο μεν γαρ φθόγγος της γλώσσης ενήλλακται, ο δε τρόπος της ευσεβείας ουκ ενήλλακται » ( PG 51, στ. 87-88).
Εκδότης:
Αποστολική Διακονία
Σελίδες:
1364
ISBN:
9789603159018
Μεταφραστής:
Βούλγαρης, Χρήστος
Ημερομηνία Έκδοσης:
1/1/2020

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!