Πρωτοπορία - Βιβλία , περιοδικά , κόμικς
  Ο λογαριασμός μου |  Η Βιβλιοθήκη μου  |   Το Καλάθι μου  |  Ολοκλήρωση αγοράς 
Αναζήτηση
Σύνθετη αναζήτηση   Δημοφιλείς Αναζητήσεις
 
  ΑΡΧΗ  |  ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ  |  ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ  |  ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ  |  ΕΠΑΝΑΓΟΡΑ (pdf)  |  ΝΕΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ  |  NEWSLETTER  |  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
 
Safe Redirect to Eurobank
 
Κατάλογος
 
 
Νέες Εκδόσεις Περισσότερα
 
Λαμπερή μέρα
Λαμπερή μέρα
14,38€
 
Ασφάλεια
 
Verisign Security

Safe redirect to Eurobank
 
Αρχή » Θέματα » Κοινωνικές επιστήμες » Οικονομία » Σύγχρονη πολιτική οικονομία
 
Σύγχρονη πολιτική οικονομία
Σύγχρονη πολιτική οικονομία
Συγγραφείς:   Συλλογικό
 
Θέμα:  Οικονομία
Εκδότης: Πατάκης
Επιμέλεια:  Μιχάλης Ζουμπουλάκης -  Χρήστος Κόλλιας
Σελίδες:  268
Ημ. Έκδοσης: 01/01/2010
17,88€
Τιμή Πρωτοπορίας
Τιμή Εκδότη: 19,87€
 
Κριτικές
Γράψτε μια νέα κριτική
Περιγραφή:

Η Οικονομική είναι μια εξ ορισμού πλουραλιστική κοινωνική επιστήμη, όπου οι επιστήμονες όχι μόνο διαφωνούν σε βασικά ζητήματα, αλλά και έχουν αναπτύξει παράλληλες και ριζικά διαφορετικές μεθοδολογικές και θεωρητικές προσεγγίσεις.

Με αυτόν τον γνώμονα, η μορφή του βιβλίου είναι θεματική και περιλαμβάνει μια σειρά από συνθετικές παρεμβάσεις σε σημαντικά θεωρητικά και πολιτικά ζητήματα της οικονομίας. Προφανώς, οι συγγραφείς δε συμφωνούν μεταξύ τους. Δε φιλοδοξούμε να αντικαταστήσουμε μια μονολιθική σκέψη που δε μας αρέσει με μια άλλη που μας αρέσει. Απεναντίας, επιθυμία μας είναι το βιβλίο να χαρακτηρίζεται από μια πολυδιάστατη κριτική προσέγγιση της οικονομικής σκέψης.

Στα κεφάλαια που περιλαμβάνει το βιβλίο ο Μιχάλης Ζουμπουλάκης εξετάζει τα όρια του πεδίου της Πολιτικής Οικονομίας και τα μεγάλα μεθοδολογικά ζητήματα που απασχολούν τους οικονομολόγους. Ο Γιάννης Βαρουφάκης και ο Νίκος Θεοχαράκης μας εξηγούν με κριτικό και άμεσο τρόπο πώς αντιλαμβάνονται οι οικονομολόγοι τη λειτουργία της αγοράς σε συνθήκες ελεύθερου ανταγωνισμού και μονοπωλίου η Περσεφόνη Τσαλίκη και ο Λευτέρης Τσουλφίδης επεκτείνουν και εμβαθύνουν τη μελέτη της αγοράς εξετάζοντας, θεωρητικά και πρακτικά, τη λειτουργία της αγοράς σε καθεστώς μονοπωλιακού ανταγωνισμού και εφαρμόζοντας τη θεωρία στην ελληνική πραγματικότητα. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Μιχάλης Βεληζιώτης μελετούν την περίπτωση της αγοράς εργασίας, εστιάζοντας σ’ αυτό που όλοι γνωρίζουμε στην πράξη, αλλά που συνήθως δε διδάσκεται στους φοιτητές και αυριανούς εργαζομένους: την έννοια της ισχύος. Ο Μιχάλης Χλέτσος εξετάζει τις οικονομικές λειτουργίες του κράτους, το οποίο ούτως ή άλλως συμπληρώνει, καθορίζει και ελέγχει την αγορά. Ο Philip Arestis και ο Malcolm Sawyer μας εισάγουν στην ευρωπαϊκή διάσταση της σύγχρονης μακροοικονομικής πολιτικής, όπως αυτή καθορίζεται στο πλαίσιο της Οικονομικής και Νομισματική Ένωσης.

Με το κεφάλαιο του Λευτέρη Τσουλφίδη και του Άρη Παπαγεωργίου περνάμε σε μια διαφορετική διάσταση, αυτή της μακροχρόνιας διακύμανσης της οικονομικής δραστηριότητας και των επιδράσεών της στην οικονομική μεγέθυνση. Ο Γιώργος Σταθάκης και ο Gianni Vaggi συμπληρώνουν αυτή την εικόνα, δίνοντας την ιστορική διάσταση του τρόπου με τον οποίο οι οικονομολόγοι του παρελθόντος αντιλήφθηκαν το φαινόμενο της οικονομικής ανάπτυξης. Ο Χάρης Ναξάκης αμφισβητεί με το κείμενό του την αντίληψη που έχουν οι οικονομολόγοι για το τι συνιστά τελικά ανάπτυξη. Τέλος, ο Χρήστος Κόλλιας παρουσιάζει τις συνέπειες των οικονομικών πρακτικών στην παγκόσμια ανάπτυξη και τις ανισότητες που αυτή δημιούργησε.

Από τον εκδότη

Βιβλία που είδατε
 

 
 
Ειδικές τιμές σε σχολεία, συλλόγους γονέων.
 
Bestsellers
 
Στο βάθος κήτος. Επικίνδυνα νερά 2
Περί θανάτου
Κυριακή απόγευμα στη Βιέννη
Η τέχνη του να είσαι προσβλητικός
Όσο αντέχει η ψυχή
Παγκόσμιος Μινώταυρος
Η τέχνη του να έχεις πάντα δίκιο
Εντιμότατη εταιρεία
Από την άγνοια στη σοφία
Νίτσε. Η ελευθερία σου ανήκει (δεμ.)
Τα 20 πρώτα (15ημέρου)
Τα πρώτα των 12 μηνών
Τα πρώτα των 36 μηνών
Παιδικά ευπώλητα βιβλία
 
Αποστολή σε φίλο
 
 
Αποστολή στοιχείων βιβλίου σε φίλο σας