Πρωτοπορία - Βιβλία , περιοδικά , κόμικς
  Ο λογαριασμός μου |  Η Βιβλιοθήκη μου  |   Το Καλάθι μου  |  Ολοκλήρωση αγοράς 
Σύνθετη αναζήτηση   Δημοφιλείς Αναζητήσεις
 
  ΑΡΧΗ  |  ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ  |  ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ  |  ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ  |  ΕΠΑΝΑΓΟΡΑ (pdf)  |  ΝΕΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ  |  NEWSLETTER  |  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
20FreeDelivery20161003
 
2hand
 
Κατάλογος
 
 
Νέες Εκδόσεις Περισσότερα
 
Ιωάννης Μεταξάς
Ιωάννης Μεταξάς
18,00€
 
Ασφάλεια
 


Safe redirect to Eurobank
 
Τελευταία Νέα
Αποτελέσματα:  1  2  3  4  5 ...  [Επομ. >>] 

Ένας νέος εκδότης γεννιέται... Εκδόσεις Κοβάλτιο.
Με την κυκλοφορία δύο τίτλων το φθινόπωρο του 2016 εγκαινιάζει την εκδοτική του παρουσία το Κοβάλτιο.

Τον Οκτώβριο, θα εκδοθεί το Βορτιστικό Μανιφέστο (μτφρ: Μιχάλης Παπαντωνόπουλος), ένα από τα πιο σημαντικά κείμενα του αγγλο-αμερικανικού μοντερνισμού, που συνυπογράφουν μεταξύ άλλων οι Έζρα Πάουντ, Ουίντχαμ Λιούις και Ανρί Γκωντιέ Μπρζέσκα. Τα τρία μέρη του Μανιφέστου εκφράζουν την αγωνία των μοντερνιστών του Λονδίνου να συναγωνιστούν τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά αβανγκάρντ κινήματα, συνδυάζοντας την ποίηση με την τέχνη της αφίσας. Τυπογραφικά ανήσυχο, αχαλίνωτα ενεργητικό, φλογερά εκφραστικό, ριζοσπαστικά ατομικιστικό —αν και παράδοξα στραμμένο προς έναν συλλογικό σκοπό— το Βορτιστικό Μανιφέστο αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα των στοιχείων που συνθέτουν την πρωτοποριακή ποίηση του 20ού αιώνα.

Τον Νοέμβριο, αναμένεται η έκδοση του τόμου Περί Τρέλας (μτφρ.: Λαμπριάνα Οικονόμου - Μιχάλης Παπαντωνόπουλος), ο οποίος περιλαμβάνει επιστολές των Αντονέν Αρτώ, Βιρτζίνια Γουλφ, Φρήντριχ Νίτσε, Έντγκαρ Άλλαν Πόε και Μαίρη Σέλλεϋ. Πέντε από τις σημαντικότερες διάνοιες της παγκόσμιας λογοτεχνίας και φιλοσοφίας αποκαλύπτουν, περιεργάζονται, εμβαθύνουν ή βυθίζονται στην ψυχική τους κατάρρευση με εξομολογητικό τόνο. Από την ψυχιατρική κλινική του Ροντέζ όπου νοσηλεύεται ο Αρτώ μέχρι το Τορίνο όπου ο Νίτσε συντάσσει τις τελευταίες επιστολές της ζωής του, τα 34 γράμματα του βιβλίου συνθέτουν την αγωνιώδη κραυγή του απόκληρου πνεύματος προς την κοινωνία.

Οι τίτλοι των Εκδόσεων Κοβάλτιο σκοπεύουν να αποτελέσουν θεωρήσεις λογοτεχνικών και δοκιμιακών έργων που είτε παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό είτε προσεγγίζονται με ανανεωμένη, μεταφραστική, κριτική και τυπογραφική αισθητική.
Οι Εκδόσεις Κοβάλτιο ιδρύθηκαν τον Ιούλιο του 2016 από τη Λαμπριάνα Οικονόμου και τον Μιχάλη Παπαντωνόπουλο.
Η συστηματική ανάγνωση βιβλίων προσφέρει μακροζωία
Το διάβασμα βιβλίων ενισχύει το προσδόκιμο ζωής και αποτρέπει την εμφάνιση άνοιας.

Πολλαπλά είναι τα οφέλη που αποκομίζουμε από τη συστηματική ανάγνωση βιβλίων, καθώς, όπως αποδεικνύεται από πρόσφατη έρευνα, αυτή η ενασχόληση απομακρύνει τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας και επιμηκύνει το προσδόκιμο ζωής. Οι άνθρωποι που διαβάζουν έστω και μισή ώρα την ημέρα (συνολικά δηλαδή 3,5 ώρες την εβδομάδα) μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου ακόμη και κατά 20%. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι η ωφέλεια από την ανάγνωση περιοδικών και εφημερίδων είναι σημαντικά μικρότερη.

Η μελέτη, που εκπονήθηκε υπό τον συντονισμό της καθηγήτριας Επιδημιολογίας Μπέκα Λεβί της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Γέιλ, δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Social Science and Medicine. Προκειμένου να διαπιστώσουν τι συμβαίνει, οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία που αφορούσαν 3.635 ανθρώπους, τις αναγνωστικές τους συνήθειες αλλά και την εξέλιξη της υγείας τους επί δώδεκα χρόνια. Ετσι διαπιστώθηκε ότι όσοι διάβαζαν 3,5 ώρες την εβδομάδα είχαν κατά μέσο όρο 17% λιγότερες πιθανότητες πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία. Για εκείνους που διαβάζαν περισσότερο από 3,5 ώρες εβδομαδιαίως ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου ήταν μικρότερος κατά 23%.

Κατά τη διάρκεια της μελέτης, κατέληξε το 27% των συμμετεχόντων αλλά και το 33% της ομάδας ελέγχου που δεν διάβαζε καθόλου βιβλία. Σύμφωνα με τους ερευνητές, όσο περισσότερα βιβλία διάβαζε κάποιος, τόσο λιγότερες ήταν οι πιθανότητες να πεθάνει.

Η βιβλιοφιλία συνδέεται, λοιπόν, με τη μακροζωία, ενώ, όπως έχουν δείξει προηγούμενες μελέτες, η ανάγνωση βιβλίων βοηθά στον ύπνο, ενισχύει την ψυχική διάθεση και αποτελεί ασπίδα προστασίας κατά της νόσου Αλτσχάιμερ.

Η τελευταία μελέτη δείχνει ότι η ανάγνωση βιβλίων, ακόμη και για μισή ώρα ημερησίως, προσφέρει σημαντικό πλεονέκτημα για την επιβίωση, πλεονέκτημα το οποίο είναι άσχετο από την εισοδηματική κατάσταση, τη μόρφωση, τη νοημοσύνη, το φύλο, την ηλικία και την οικογενειακή κατάσταση ή άλλες παραμέτρους.

Οπως επισημαίνεται στην έρευνα, τα βιβλία προάγουν το λεγόμενο βαθύ και αφοσιωμένο διάβασμα, περισσότερο από ό,τι οι εφημερίδες, τα περιοδικά και τα άλλα έντυπα ή οι αναρτήσεις στο Διαδίκτυο, και αυτό είναι κάτι που βοηθά σημαντικά στην υγεία του εγκεφάλου. Αλλά τα καλά της βιβλιοφιλίας δεν περιορίζονται μόνο εδώ. Το λεξιλόγιο, η λογική, η ικανότητα συγκέντρωσης και η κριτική σκέψη αναπτύσσονται όσο διαβάζουμε βιβλία. Αξίζει να σημειωθεί ότι για τις ανάγκες της έρευνας δεν έγινε διαχωρισμός στα είδη των βιβλίων, αλλά, όπως αποδείχθηκε, οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες διαβάζαν λογοτεχνία. Τώρα οι ερευνητές σκοπεύουν να μελετήσουν την επίδραση των ηλεκτρονικών βιβλίων στην ανθρώπινη υγεία.

Η Καθημερινή, 10.08.2016
Την Τρίτη 12/7 στην Πάτρα η Μιράντα Βατικιώτη

Στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης και των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων, στην Ελλάδα των τσιτωμένων νεύρων, της ανασφάλειας και των αναταραχών, ένα πτώμα, προκλητικά αφημένο πάνω σε ξαπλώστρα στην παραλία του Αγίου Βασιλείου ερήμην αγναντεύοντας τον Πατραϊκό, έρχεται να δυναμιτίσει την καθημερινότητα αλλά και το καταπονημένο νευρικό σύστημα του εκκεντρικού Επιθεωρητή Γιώργου Παπαδόπουλου. Κι ενώ οι αναταραχές εντείνονται στη χώρα και η αντιτρομοκρατική τρέχει και δε φτάνει, ο Παπαδόπουλος και ένας όχι και τόσο ταλαντούχος συνεργάτης του θα ακολουθήσουν όλες τις αλλοπρόσαλλες διαδρομές που τους επιφυλάσσει η άλλοτε λογική κι άλλοτε παράλογη αλληλουχία της υπόθεσης. Μέχρι να ξετυλίξουν το κουβάρι, θα αντιμετωπίσουν κάμποσες ιστορίες καθημερινής ελληνικής τρέλας, γιατί εννοείται ότι εδώ είναι Ελλάδα, εννοείται ότι η αποδόμηση (βλέπε ξεχαρβάλωμα) είναι συστατικό στοιχείο της καθημερινότητας και εξυπακούεται ότι γενναίες δόσεις χιούμορ (αλλά και αυθαιρεσίας) κρίνονται απαραίτητες έως και θεσμικά επιβεβλημένες.
Με ανατρεπτικό χιούμορ και καταιγιστικό ρυθμό, το αστυνομικό μυθιστόρημα της Μιράντας Βατικιώτη, Οι 4 εποχές του κυρίου Ανανία, εμφανίστηκε στα ράφια των βιβλιοπωλείων στα μέσα της άνοιξης, και οι Εκδόσεις «Πικραμένος», αφού το παρουσίασαν την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα, το παρουσιάζουν τώρα και στην Πάτρα.

Την Τρίτη 12 Ιουλίου 2016 οι Εκδόσεις «Πικραμένος» και το βιβλιοπωλείο Πρωτοπορία παρουσιάζουν την Μιράντα Βατικιώτη και τις 4 εποχές του κυρίου Ανανία, μαζί με δροσερό κρασί, ανατρεπτική διάθεση και αναπάντεχους, πλην βετεράνους ως αναγνώστες, ομιλητές.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
ο Martin Kreeb, Αρχαιολόγος και Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών, και
ο Νίκος Παπάκος, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πάτρας.

Η Μιράντα Βατικιώτη θα μιλήσει για την ακαταμάχητη γοητεία που το αστυνομικό είδος ασκεί εν αρχή στον συγγραφέα και εν συνεχεία στον αναγνώστη.
Στον πεζόδρομο της Γεροκωστοπούλου θα αποχαιρετίσουμε τη σεζόν πίνοντας Άρωμα Λόφου λευκό και Άρωμα Λόφου ροζέ, προσφορά της Achaia Clauss.


Πρωτοπορία Πάτρας, Γεροκωστοπούλου 31, Πλατεία Γεωργίου, 2610 278727.
Στις 4 Ιουνίου κυκλοφορεί το νέο βιβλίο της σειράς! Τα 39 Στοιχεία: Κέιχιλ εναντίον Βέσπερ #3


Τα στοιχεία τα ανακάλυψαν... και τώρα πρέπει να σώσουν, από τους Βέσπερ ακόμα και τον καλύτερο φίλο τους!!!

Η συνέχεια της αγαπημένης σειράς, που περιμένουν οι θαυμαστές της με ανυπομονησία, είναι γεγονός!

Στις 4 Ιουνίου 2016, είναι η επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του τρίτου βιβλίου της 2ης σειράς με τίτλο : " ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΥΧΤΑ".

Ένα ξέφρενο κυνήγι ανάμεσα στα σοκάκια της Πράγας και στις βραχοσπηλιές της Τουρκίας.
Η Ωμεγαάλφα... μια φορά και έναν καιρό, Θεσσαλονίκη, Σάββατο 28/5 στις 12:00 π.μ.
Σε ποια χώρα ζούσαν οι πιο ρομαντικοί άνθρωποι;
Πού έκαναν τα πιο εκπληκτικά ζουγκλερικά κόλπα;
Ποια ήταν η αγαπημένη παροιμία στη χώρα Πι;


Το βιβλιοπωλείο Πρωτοπορία σας προσκαλεί στην παρουσίαση του παραμυθιού της Βάνας Πουλή

Η Ωμεγαάλφα... μια φορά και έναν καιρό

Σάββατο 28 Μαίου στις 12:00 το μεσημέρι, στο χώρο του βιβλιοπωλείου.

Οι κάτοικοι της Ωμεγαάλφα σας περιμένουν με χαρά να σας ξεναγήσουν στις χώρες τους !

Θα γίνει δραματοποιημένη αφήγηση του παραμυθιού με ταυτόχρονη απόδοση στη νοηματική γλώσσα.


Πρωτοπορία Θεσσαλονίκης, Λ. Νίκης 3, Παραλία, 2310 226 190.
Παρουσίαση των βιβλίων της Κάτιας Ευμορφούλη, Τετάρτη 25/5 στις 7:00 μ.μ.
Το βιβλιοπωλείο Πρωτοπορία και οι εκδόσεις Μέθεξις, σας προσκαλούν στην παρουσίαση των βιβλίων της Κάτιας Ευμορφούλη

Το ντόμινο της σιωπής και Νιφάδες της μνήμης


που θα γίνει την Τετάρτη 25 Μαίου στις 7:00 μ.μ. στο χώρο του βιβλιοπωλείου.Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι
- Χάιλα Αθανασία, φιλόλογος
- Τσιρίμπαση Ελένη, νηπιαγωγός και η
- Κάτια Ευμορφούλη, συγγραφέαςΠρωτοπορία Θεσσαλονίκης, Λ. Νίκης 3, Παραλία, 2310 226 190.
Ο Μιχάλης Δέλτα στην Πάτρα, Τρίτη 24/5 στις 8:30 μ.μ.
H Πρωτοπορία της Πάτρας και oι Εκδόσεις Οδός Πανός σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Μιχάλη Δέλτα

Το Φως Των Λέξεων


την Τρίτη 24 Μαΐου στις 8.30 μ.μ.

Μιλούν:
o Μιχάλης Δέλτα και
ο Γιώργος Χρονάς

Στην εκδήλωση ο Μιχάλης Δέλτα θα υπογράψει βιβλία του.

Πρωτοπορία Πάτρας, Γεροκωστοπούλου 31, Πλατεία Γεωργίου, 2610 278727.

Παιδική εκδήλωση στην Πρωτοπορία της Θεσσαλονίκης, Σάββατο 21/5 στις 12 π.μ.
Το βιβλιοπωλείο Πρωτοπορία στην Θεσσαλονίκη και οι εκδόσεις Οσελότος
σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Κρανιώτη

Το τσίρκο της Ευρώπης


το Σάββατο 21 Μαίου στις 12 το μεσημέρι στον χώρο του βιβλιοπωλείου.

Για το βιβλίο θα μιλήσει με τον συγγραφέα, η ηθοποιός Ανδρομάχη Μακρίδου καθώς και οι μαθήτριες του εργαστηρίου ζωγραφικής Kristiboni, Ευγενία Προφέτη, Λίκα Μπαλιάν, η Ζένια και η Κατερίνα Θεοδοσιάδου.

Ο εικονογράφος του βιβλίου Γιάννης Παλατζίδης και η εικαστικός Αθανασία Βότση, θα κατασκευάσουν διάφορες φιγούρες με τους μικρούς μας φίλους.


Πρωτοπορία Θεσσαλονίκης, Λ. Νίκης 3, Παραλία, 2310 226 190.
Αντρέας Φραγκιάς, εκδήλωση στην Πάτρα, 20/5 στις 8:30 μ.μ.
Η Πρωτοπορία στην Πάτρα, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Πάτρας και οι εκδόσεις Διαπολιτισμός σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Η. Παππά

Αντρέας Φραγκιάς
Ιδεολογία & Αφήγηση


την Παρασκευή 20 Μάη στις 8:30 μ.μ. στον χώρο του βιβλιοπωλείου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
- Γιώργος Κοζίας, ποιητής,
- Γιάννης Χρυσανθόπουλος, ποιητής
- Μίνα Πετροπούλου, φιλόλογος.

Διαβάζει ο Αλέξης Γκλάβας.
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Μπουλμπασάκος, δημοσιογράφος- συγγραφέας.


Πρωτοπορία Πάτρας, Γεροκωστοπουλου 31, Πλατεία Γεωργίου, 2610 278727.

Man Booker International για μια σύζυγο που θέλει να γίνει δέντρο
Η βράβευση της Χαν Κανγκ με το Man Booker International έρχεται να σηματοδοτήσει μια σειρά από μεταβολές στο λογοτεχνικό τοπίο. Κατά κύριο λόγο, το βιβλίο για το οποίο βραβεύτηκε η 45χρονη συγγραφέας, διάσημη στην πατρίδα της τη Νότιο Κορέα, με τίτλο «Vegetarian» («Χορτοφάγος»), είναι μία αλληγορία που εξυμνείται από την κριτική επιτροπή για τις αρετές της γλώσσας, τη διακριτικότητα και τον έλεγχο. Είναι επιστροφή ή κίνηση εμπρός σε βασικές αρχές της λογοτεχνίας.

Φέτος, για πρώτη φορά το Man Booker International, που βραβεύει μεταφρασμένη στα αγγλικά λογοτεχνία, τιμά ένα συγκεκριμένο βιβλίο και όχι σύνολο έργου. Οπότε, ο έπαινος για το «Vegetarian» είναι το ίδιο το βραβείο, είναι επιδοκιμασία ενός επιτεύγματος. Και επιπλέον, έχει ενδιαφέρον να σκεφθεί κανείς πως η Χαν Κανγκ, πολυβραβευμένη στην πατρίδα της, με το πρώτο της βιβλίο να κυκλοφορεί στην αγγλική αγορά, απέσπασε το βραβείο ανταγωνιζόμενη αστέρες της διεθνούς λογοτεχνικής σκηνής, όπως τον γνώριμο Ορχάν Παμούκ και τη μυστηριώδη Ελσα Φεράντε. Συνολικά η επιτροπή είχε να επιλέξει ανάμεσα σε 155 μυθιστορήματα.

Το «Vegetarian» είναι αλληγορία. Διασώζεται από τον κίνδυνο να εκληφθεί ως ιστορία τρόμου, μελόδραμα ή υπερβολή, από την ευγένεια της γραφής. Είναι η ιστορία μιας «απλής συζύγου» που αποφασίζει να γίνει χορτοφάγος και να πλησιάσει τη ζωή του φυτικού κόσμου. Η απόφασή της προκαλεί σκληρή αντίδραση από τον σύζυγο και από τον πατέρα της, και εμμονικές αντιδράσεις από τον άντρα της αδελφής της, καθώς «εκείνη» ονειρεύεται να γίνει ένα δέντρο. Είναι η άρνηση να δεθεί σε στερεότυπους ρόλους.

Το βραβείο, αξίας 50.000 στερλινών, μοιράζεται εξίσου ανάμεσα στη συγγραφέα και στη μεταφράστρια. Είναι αρχή των κανονισμών του βραβείου. Αλλωστε, ήταν η 28χρονη Ντέμπορα Σμιθ που ανακάλυψε στην Ν. Κορέα τη Χαν Κανγκ και μετέφρασε το «Vegetarian» στα αγγλικά. Η Σμιθ άρχισε να μαθαίνει κορεάτικα μόλις πριν από επτά χρόνια, καθώς είδε ότι υπήρχε κενό στην αγορά. Μετακόμισε στην Κορέα για να πετύχει τον στόχο της και ίδρυσε το Tilted Axis Press, έναν μη κερδοσκοπικό εκδοτικό οίκο, με τον οποίο εξέδωσε σε λίγα αντίτυπα το πρώτο βιβλίο της Καν που μετέφρασε στα αγγλικά.

Οπως γράφει ο «Γκάρντιαν», πρόσφατη έρευνα για λογαριασμό του Man Booker International έδειξε πως οι πωλήσεις μεταφρασμένης λογοτεχνίας στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν από 1,3 εκατ. αντίτυπα το 2001 σε 2,5 εκατ. αντίτυπα το 2015, αύξηση πάνω από 90%. Ειδικά δε, για την κορεατική λογοτεχνία, η έρευνα δείχνει θεαματική αύξηση. Το 2001 είχαν πωληθεί 88 αντίτυπα μεταφρασμένης κορεατικής λογοτεχνίας. Το 2015, τα αντίτυπα είχαν αυξηθεί στα 10.191. Οι αριθμοί αυτοί δείχνουν επίσης και την αυξανόμενη περιέργεια των Βρετανών για τον υπόλοιπο κόσμο. Και η Νότιος Κορέα αναδεικνύεται ως μια ενδιαφέρουσα και δυναμική χώρα.

Η Καθημερινή, ΒΙΒΛΙΟ, ΝΙΚΟΣ ΒΑΤΟΠΟΥΛΟΣ, 19/5/2016Αποτελέσματα:  1  2  3  4  5 ...  [Επομ. >>] 
 
Arkas
 
Bestsellers
 
Ο Προφήτης
Confiteor
Ζευγάρια με προβλήματα
Η υπέροχη φίλη μου
Ουδέν νεώτερον από το Δυτικό Μέτωπο
Αριθμός 11
Ήμουν ένας Γερμανός
Ταξιδιώτης δίχως αποσκευές
Το σύμπαν στα χέρια σας
Το κουκλόσπιτο
Τα 20 πρώτα (15ημέρου)
Τα πρώτα των 12 μηνών
Τα πρώτα των 36 μηνών
Παιδικά ευπώλητα βιβλία
 
 
1. Εκδόσεις αποκλειστικά!
 
Προσφορές Περισσότερα
 
Τα ζυμαρικά Οι αυθεντικές συνταγές Χαρτόδετο
Τα ζυμαρικά Οι αυθεντικές συνταγές Χαρτόδετο
4,50€
2,70€