Πρωτοπορία - Βιβλία , περιοδικά , κόμικς
  Ο λογαριασμός μου |  Η Βιβλιοθήκη μου  |   Το Καλάθι μου  |  Ολοκλήρωση αγοράς 
Σύνθετη αναζήτηση   Δημοφιλείς Αναζητήσεις
 
  ΑΡΧΗ  |  ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ  |  ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ  |  ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ  |  ΕΠΑΝΑΓΟΡΑ (pdf)  |  ΝΕΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ  |  NEWSLETTER  |  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
20FreeDelivery20180423
 
2hand
 
Κατάλογος
 
 
Νέες Εκδόσεις Περισσότερα
 
Τα πιο πολλά βασανιστήρια τα πέρασε μια Τασούλα
Τα πιο πολλά βασανιστήρια τα πέρασε μια Τασούλα
9,10€
 
Ασφάλεια
 


Safe redirect to Eurobank
 
Αρχή » Θέματα » Παιδικά και εφηβικά βιβλία » Βιβλία γνώσεων » Μεσόγειος θάλασσα. ΠΗΓΗ...
 
Μεσόγειος θάλασσα. ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ
Μεσόγειος θάλασσα. ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ
 
 
Θέμα:  Βιβλία γνώσεων
Εκδότης: Καλειδοσκόπιο
Ημ. Έκδοσης: 01/01/2002
3,75€
Τιμή Πρωτοπορίας
Τιμή Εκδότη: 5,00€
Έκπτωση: 25%
 
Κριτικές
Γράψτε μια νέα κριτική
Διαθεσιμότητα στα
βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα: Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες
Θεσσαλονίκη: Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες
Πάτρα: Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες
Περιγραφή:
Το πακέτο αυτό ταξιδεύει το παιδί στον κόσμο της Μεσογείου, βοηθώντας το να γνωρίσει μέσα από το παιχνίδι, όλους τους φυσικούς "πρωταγωνιστές" της: τα ζώα και τα φυτά της, τους ανθρώπους και τους πολιτισμούς της, αλλά και του κινδύνους που την απειλούν. Έτσι το παιδί, όπως και όσοι κάνουν μαζί τους αυτό τον πρωτότυπο "περίπλου", θα συνειδητοποιήσουν την ανάγκη προστασίας της και θα γνωρίσουν τρόπους αρμονικής συνύπαρξης του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον.

ΚΡΙΤΙΚΗΟ φάκελος Μεσόγειος θάλασσα, πηγή ζωής είναι ένα χρηστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για μαθητές του δημοτικού. Είναι προϊόν συνεργασίας μεταξύ του Παιδικού Μουσείου, το οποίο επιμελήθηκε τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του φακέλου, της διεθνούς περιβαλλοντικής μη κυβερνητικής οργάνωσης MEDASSET και των εκδόσεων Καλειδοσκόπιο, οι οποίες ειδικεύονται στην έκδοση τέτοιων υλικών.

Στόχος του είναι η σφαιρική γνωριμία των παιδιών με τη Μεσόγειο θάλασσα και τις ακτές της, με τα ζώα και τα φυτά, τους ανθρώπους τού σήμερα και του χθες, καθώς και με τους κινδύνους που την απειλούν. Ο φάκελος περιέχει υλικά για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς τρόπους - τμηματικά κατά θέμα, επιλεκτικά ή στο σύνολό τους - για την οργάνωση διαθεματικών projects, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα της τάξης και τον διαθέσιμο χρόνο. Μέσα από το παιχνίδι, τη συζήτηση, την παρουσίαση προσωπικών εμπειριών, τη συνεργασία και την ομαδική ή ατομική έρευνα οι μαθητές αντλούν πληροφορίες - γνώσεις και αναπτύσσουν κριτική σκέψη και ερευνητικό πνεύμα, ευαισθητοποιούνται και κατανοούν πόσο σημαντικός είναι ο σεβασμός προς το περιβάλλον.

Συγκεκριμένα ο φάκελος περιλαμβάνει ένα φυλλάδιο οδηγιών για τους εκπαιδευτικούς με πληροφορίες για την αξιοποίηση του υλικού, βιβλιογραφία και θεωρητική τεκμηρίωση της προτεινόμενης μεθόδου εργασίας και δέκα φύλλα ποικίλων δραστηριοτήτων με θέμα το περιβάλλον της Μεσογείου (επεξεργασία κειμένων και άσκηση στη γλώσσα, ταξινόμηση και καταγραφή παρατηρήσεων, εργασίες σχετικές με τη γεωγραφία και την ιστορία, καλλιτεχνική έκφραση, δραματοποίηση, κατασκευές, προτάσεις για εκπαιδευτικές εκδρομές κ.ά.) για παιδιά 6-9 και 9-12 ετών. Οι δραστηριότητες προτείνουν τρόπους επεξεργασίας του γνωστικού υλικού, το οποίο αναπτύσσεται σε οκτώ καρτέλες πληροφοριών διαρθρωμένες σε πέντε θεματικούς άξονες οι οποίες παρουσιάζουν το φυσικό και το ανθρωπογενές περιβάλλον της Μεσογείου: ζώα της θάλασσας, οικοσυστήματα, τι απειλεί την περιοχή, χάρτης με τις προστατευόμενες περιοχές και μια διπλή καρτέλα με τους πολιτισμούς που άνθησαν στις ακτές από τη Νεολιθική Εποχή ως το πρόσφατο παρελθόν.

Το πρόγραμμα Μεσόγειος θάλασσα, πηγή ζωής είναι μια ευέλικτη πρόταση εργασίας που στηρίζεται στη δραστηριοποίηση των παιδιών και που επιτρέπει στο καθένα τους να καλλιεργήσει τα ενδιαφέροντα και να αξιοποιήσει τις ικανότητές του. Οπως και άλλα εκπαιδευτικά προγράμματα με παρόμοια δομή, αντλεί τη φιλοσοφία του από τη σύγχρονη θεωρία για την αποτελεσματική μάθηση που συνοπτικά θα μπορούσε να ονομαστεί «μαθαίνω πώς να μαθαίνω».Μαρίζα Ντεκάστρο (παιδαγωγός και συγγραφέας)

ΤΟ ΒΗΜΑ , 09-02-2003
Βιβλία που είδατε
 

 
 
Arkas
 
Bestsellers
 
Η Αποικία
Κουτσό
Μάκβεθ
Μόνο λίγα χιλιόμετρα. Ιστορίες για την Ιστορία
Ο Στόουνερ
Σαρτρ – Γεννήθηκα ελεύθερος
Ελλάδα 1453-1821
Μαθηματικά πεντάλεπτα
Σεμινάρια Φονικής Γραφής
Γινάτι
Τα 20 πρώτα (15ημέρου)
Τα πρώτα των 12 μηνών
Τα πρώτα των 36 μηνών
Παιδικά ευπώλητα βιβλία
 
 
1. Εκδόσεις αποκλειστικά!
 
Αποστολή σε φίλο
 
 
Αποστολή στοιχείων βιβλίου σε φίλο σας