Ίριδα - Η πόλη της ψυχής μας

Έκπτωση
74%
Τιμή Εκδότη: 21.90
5.67
Τιμή Πρωτοπορίας
+
361662
Εκδόσεις: Πατάκης
Σελίδες:808
Επιμελητής:ΓΟΥΝΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ
Ημερομηνία Έκδοσης:11/06/2012
ISBN:9789601638812
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Μπορεί η αγάπη να νικήσει την εφιαλτική μαγεία και να απελευθερώσει έναν πρίγκιπα και μια ολόκληρη πόλη;

Η μοίρα της νεαρής πριγκίπισσας Λίλλυ φαίνεται ότι αρχίζει να γράφεται τη μέρα που συναντάει τον Σον. Ο μελαγχολικός νέος θα εξαφανιστεί αφήνοντας πίσω μόνο το μικρό του όνομα και την ανάμνηση των ματιών του. Η Λίλλυ περιμένει. Όμως οι μέρες περνούν βασανιστικά άδειες, μέχρι που κάποια μάντισσα ζητάει να τη δει για να της πει ότι ανήκει στους ανθρώπους που γράφουν τη μοίρα τους μόνοι τους.

Η Λίλλυ θα ξεκινήσει ένα ταξίδι αναζήτησης με μοναδικά της εφόδια την αγάπη και την πίστη της. Χωρίς να το ξέρει, ο δρόμος της θα διασταυρωθεί με την τραγική ιστορία της Ίριδας, της πανέμορφης πρωτεύουσας του βασιλείου Αρίλιον. Ποιος αφάνισε την πόλη τρία χρόνια πριν και γιατί; Πού βρίσκονται οι κάτοικοί της;

Η Λίλλυ θα ανακαλύψει ότι δεν είναι μόνη σε αυτό το πρωτόγνωρο και επικίνδυνο ταξίδι: μια στρυφνή μάγισσα θα δεχτεί να τη βοηθήσει, ο παραιτημένος Βόρικ θα ξανασταθεί στα πόδια του δίπλα στην αδερφή του για να ενώσουν τις δυνάμεις τους με το πείσμα της νεαρής πριγκίπισσας, ο νεαρός Κορντέλ θα δεχτεί να ξαναγυρίσει στο σταυροδρόμι που σημάδεψε τη ζωή όλων τρία χρόνια πριν και να επιλέξει ξανά τον δρόμο του. Αλλά η Λίλλυ θα συναντήσει επίσης τον Έρυλ, έναν όμορφο ανάπηρο νέο, τον Όλιβερ, ένα παιδί που ζητάει να εκδικηθεί έναν άδικο θάνατο, και φυσικά τον άρχοντα Στίλβερ και το μαγεμένο του δάσος…

Μπορεί η επιμονή της αγάπης να νικήσει την εφιαλτική μαγεία και να απελευθερώσει έναν πρίγκιπα και μια ολόκληρη πόλη;

Καιρό πριν, την απάντηση την είχε δώσει στη Λίλλυ η μάντισσα: «Δεν μπορώ να δω τη μοίρα σου, γιατί δεν έχει γραφτεί ακόμα. Θα τη γράψεις εσύ με τα ίδια σου τα χέρια».

Από τα καλύτερα μυθιστορήματα ηρωικής φαντασίας, πολύ δυνατό στην πλοκή και στην εξέλιξή του, με απρόσμενες εξελίξεις, πολύ πάθος, συμπαθέστατους ήρωες και προσεκτικά διαλεγμένους β’ χαρακτήρες και κακούς.

[μαγεία, περιπέτεια, αγάπη, πίστη]

Οι ήρωες:

Λίλλυ:

Πεισματάρα και ερωτευμένη πριγκίπισσα που κάνει τα πάντα ώστε να σπάσει τα μάγια που έχουν γίνει στον αγαπημένο της και ν’ αναστήσει την πρωτεύουσα του βασιλείου Αρίλιον, την Ίριδα.

Σον:

Νεαρός πρίγκιπας, τελευταίος διάδοχος της Ίριδας, που έρχεται αντιμέτωπος με τη μαγεία του κακού και με μια οικογενειακή τραγωδία που αποδεικνύεται ολέθρια για ολόκληρη τη χώρα του.

Στίλβερ:

Μάγος με τρομερές δυνάμεις, εκδικητικός και παράφρων, υπεύθυνος για την κατάρα της Ίριδας. Ορκισμένος εχθρός του Σον, τον οποίο θεωρεί υπαίτιο για τον θάνατο της αγαπημένης του.

Βόρικ:

Παιδικός φίλος του Σον, συντετριμμένος από την καταστροφή της χώρας του, που με τη βοήθεια της Λίλλυ ξαναβρίσκει τη μαχητικότητά του και διακινδυνεύει τη ζωή του για να σώσει τον Σον από τους εχθρούς του.

Οκτράβια:

Κυνική και ψυχρή γριά μάγισσα, απογοητευμένη από τους ανθρώπους, τώρα πια χωρίς δυνάμεις. Μέσα από την αναζήτηση της Λίλλυ έρχεται αντιμέτωπη με τους δικούς της αλλοτινούς δαίμονες.

Κορντέλ:

Μαχητικός και γενναίος φίλος του Σον που εγκαταλείπει την οικογένειά του για να πολεμήσει τον Στίλβερ και να λύσει την κατάρα της αγαπημένης πόλης του.

Έρυλ:

Πιστός φίλος του Σον, ανάπηρος και καθηλωμένος σε πολυθρόνα εξαιτίας του Στίλβερ. Η εμφάνιση της Λίλλυ τον γυρίζει πίσω στο οδυνηρό παρελθόν και μετά του αλλάζει τη ζωή.

Κρίσταλ:

Δυναμική αδελφή του Βόρικ, απελπισμένη από την παραίτησή του, που βρίσκει στο πρόσωπο της Λίλλυ μια αληθινή φίλη και μια αποφασισμένη σύμμαχο.

Νάρελ-Καρ:

Δυνατός μάγος, έμπιστος σύμμαχος και φίλος της Οκτράβια, που προσφέρει ανεκτίμητη βοήθεια και καθοδηγεί τον Σον και τους φίλους του στη μάχη τους για τη σωτηρία της Ίριδας.

Απόσπασμα - κλειδί:

«Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι, των οποίων η μοίρα είναι ήδη γραμμένη» είπε αργά και κατανυκτικά. «Η ζωή τους είναι αποφασισμένη, προδιαγεγραμμένη, και μπορώ να τη δω. […] Όμως υπάρχει και μια μερίδα ανθρώπων οι οποίοι φτιάχνουν μόνοι τους τη μοίρα τους. Ελέγχουν μόνοι τους την τύχη τους. Αλλάζουν τη ζωή τους από τη μια στιγμή στην άλλη[...]

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!